Ankštinės daržovės – Velykų stalo pažiba

Norisi valgyti sočiai ir sveikai? Tuomet į patiekalus įtraukite kuo daugiau ankštinių daržovių. Jos – turtingos baltymais, B grupės bei kitais vitaminais, skaidulinėmis medžiagomis ir įvairiais mineralais. Ankštinės daržovės savyje talpina tiek, kad net sunku įsivaizduoti, o ir termiškai apdorojus jų maistinė vertė stipriai nekinta.

Nuo derliaus nuėmimo iki kelionės ant jūsų stalo kruopščiai prižiūrimos „Bonduelle“ daržovės pagyvins jūsų jau mėgstamus receptus ir padės įsileisti lengvai paruošiamus naujus patiekalus.

Visi žinome, kiek laiko atima šventiniai pasiruošimo darbai, tad skubame nuraminti: ilgai suktis virtuvėje neprireiks, nes „Bonduelle“ produktai sukurti taip, kad juos galima būtų vartoti iš karto arba pagaminimas neužtruktų laiko. O ir krimstis dėl papildomo suvalgyto šaukšto ar net kelių tikrai nereikės – valgykite sočiai, nes daržovės yra ne tik vertingos, bet ir mažai kaloringos. Žinoma, jei nepersistengsite su riebiais padažais, kuriuos drąsiai keiskite sveikesnėmis alternatyvomis.

Sveikesnį padažą galima pagaminti net iš žirnelių

Įvairioms mišrainėms su garuose ruoštomis „Vapeur“ linijos „Bonduelle“ daržovėmis ruošti puikiai tiks avokadų padažas – tereikia trintus sunokusius avokadus pagardinti česnaku, citrinų sultimis, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir druska.

Išbandyti verta ir žaliųjų žirnelių padažą – į nukoštus „Bonduelle“ konservuotus žirnelius įpilkite šlakelį grietinėlės, pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais ir sutrinkite iki vientisos masės. Turėsite universalų padažą, kuris tiks ir prie kitų šventinio stalo patiekalų.

Jei salotas planuojate gaminti iš šviežio derliaus gėrybių, tikriausiai norėsis gaivesnio padažo. Tam prireiks vos kelių ingredientų: porą šaukštų Dižono garstyčių sumaišykite su šlakeliu citrinų sulčių ir šaukštu medaus, o tuomet gerai išsukite su alyvuogių aliejumi iki vientisos masės. Žiupsnelis druskos, šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir puikus padažas paruoštas.

Trys receptai su ankštinėmis daržovėmis – pamilkite žirnelius, avinžirnius ir pupeles

Esame tikri – pamatę ant stalo šias žaliųjų žirnelių salotas, paragauti neatsispirs net tie, kurie į daržovių pusę retai žvalgosi. Natūralų skonį ir traškumą išsaugoję konservuoti „Bonduelle“ žirneliai leis pasijusti taip, lyg valgytumėte ką tik atneštus iš daržo.

Salotos

Šių salotų variacijų gali būti labai įvairių, tad drąsiai eksperimentuokite su skirtingais produktais – naudokite šviežių salotų mišinius ar keiskite juos sultenėmis, mažaisiais špinatais, burokėlių lapais. Įdėkite griežinėliais pjaustytų šviežių agurkų, avokado gabaliukų ir, žinoma, vasaros skonį primenančių traškių „Bonduelle“ žirnelių. Jei norisi sočiau – salotoms puikiai tiks ir kietai virti kiaušiniai, kurių per Velykas tikrai turėsite, ir kepta ar sūdyta lašiša. Viską pagardinkite lengvu Dižono garstyčių padažu, kurio receptą jau pateikėme šiek tiek aukščiau.

Dar vienas puikus receptas švenčių stalui – bolivinių balandų ir ryžių salotos su garuose ruoštomis „Vapeur“ linijos pupelėmis ir saldžiaisiais „Bonduelle“ kukurūzais. Juokaujama, kad bolivinė balanda – tai ir duona, ir pienas, ir bulvė, ir kiaušinis viename. Tad salotos bus išties sočios ir vertingos maistine prasme.

Salotos

Bolivinę balandą gerai perplaukite ir išvirkite. Giliame inde sumaišykite su virtais ryžiais, įpjaustykite šviežių pomidorų, svogūnų laiškų ir kitų mėgstamų žalumynų. Garuose ruoštas „Vapeur“ pupeles nukoškite – jos jau paruoštos valgymui, tad atskirai virti jų nebereikės, ir į salotas suberkite „Bonduelle“ kukurūzus. Viską užpilkite citrinų ir aliejaus padažu ir permaišykite.

Tiems, kurie mėgsta šiek tiek sočiau, siūlome avinžirnių ir vištienos užtepėlę, kurią galima valgyti ir kaip mišrainę.

Salotos

Nereikės nei per naktį mirkyti, nei kelias valandas virti – maistinėmis medžiagomis turtingus, ypač
traškius ir minkštutėlius „Vapeur“ linijos garuose ruoštus avinžirnius sutrinkite kartu su virta vištiena ir pagardinkite žaliuoju žirnelių padažu, kurio receptą rasite šiek tiek aukščiau. Papuoškite šviežiais smulkintais svogūnų laiškais ir mėgaukitės su duona, trapučiais ar pjaustytomis šviežių daržovių juostelėmis.