Kaip teigia A. Mickevičius, tokių pažangių instrumentų į Lietuvą išbandyti atvykstama pirmą kartą. Chirurgas, kuris atlieka šios srities bandymus, turi pasižymėti nepriekaištinga reputacija, profesionalumu ir gebėjimais. Tad toks įvertinimas iš JAV gamintojų – nemenkas pasiekimas.

„Paskutinio dešimtmečio bėgyje pasaulyje stebimas spartus minimaliai invazinių operacijų bei procedūrų plitimas įvairiose chirurgijos srityse. Operacijas atliekant pilvo ertmėje naudojama laparoskopinė, atliekant krūtinėje – torakoskopinė technika, kuomet vaizdas stebimas monitoriuose, o chirurginiai veiksmai atliekami uždaroje ertmėje specialiai tam sukurtų instrumentų pagalba. Šie instrumentai skiriasi nuo naudojamų atviroje chirurgijoje. Laparoskopiniu būdu atliekant vis sudėtingesnes operacijas, chirurgo darbo palengvinimui, operacijos trukmės sutrumpinimui, kuriami, tobulinami ir naudojami vis pažangesni, automatizuoti instrumentai, galintys pjauti ir siūti audinius greičiau ir mažiau traumuojant, nei operaciją atliekant rankiniu būdu. Būtent tokius „AEON™ Powered“ siuvimo - pjovimo automatizuotus įrankius pirmą kartą ir išbandėme“, – pasidalino A. Mickevičius.

Pasak chirurgo, kiekvieno šių instrumentų sukūrimas, patobulinimas ir pakeitimų įdiegimas į kasdienę klinikinę praktiką yra ganėtinai ilgas ir labai griežtai reglamentuotas procesas. Ypatingai griežtos reguliavimo sąlygos taikomos JAV ir Europos Sąjungos valstybėse. Pažangiausios šių chirurginių instrumentų gamintojos, siekiančios įdiegti naujoves, galinčias užtikrinti dar didesnį pacientų saugumą ir greitesnį sveikimą, tradiciškai yra JAV kompanijos.

„Chirurginių pjovimo – siuvimo instrumentų (staplerių) patobulinimo išbandymo galutinis etapas prieš pradedant juos taikyti pasaulinėje rinkoje, atliekamas kaip mokslinis tyrimas, pagal griežtai patvirtintą protokolą, pasirenkant didelę patirtį šioje chirurgijos srityje turinčius chirurgus. Didžiuojamės tuo, jog ši kompanija pasirinko mus partneriais įdiegiant naujausius patobulinimus savo gaminamuose instrumentuose, laikome tai puikiu mūsų komandos darbo įvertinimu. Vizitui, kurio metu, naudojant patobulintus staplerius atliekamos nutukimą koreguojančios operacijos, iš JAV atvyko „Lexington Medical“ vadovas ir įkūrėjas Leon Amariglio, šios kompanijos inžinierius, kuriam vadovaujant buvo įdiegti patobulinimai į egzistuojančią technologiją Jameson Kief bei „Lexington Medical“ Europos padalinio atstovas iš Vokietijos Jorg Mackenthun“, – pasakojo profesorius.

Įspūdžiais apie vizitą į Lietuvą pasidalino ir įmonės „Lexington Medical“ vadovas ir įkūrėjas Leon Amariglio. Eksperto teigimu, bendradarbiauti su lietuviais paskatino dvi priežastys. Pirmoji – profesoriaus A. Mickevičius patirtis, tarptautinė reputacija bei teigiami pacientų atsiliepimai. Antroji – aukštas Lietuvos sveikatos priežiūros sistemos ir chirurgų atliekamų paslaugų kokybės lygis. Būtent dėl to, Lietuva ir buvo pasirinkta klinikiniams tyrimams atlikti.

„Atliekamo testavimo tikslas – ištirti naujojo „AEON™ Powered“ staplerio veikimą. Gamintojai įsitikinę, naujausias gaminys yra saugus ir veiksmingas pacientui. Bandymai parodė, kad chirurgas šiuo įrenginiu gali dar lengviau atlikti operaciją“, – pasakojo ekspertas.

Leon Amariglio pasiteiravus kur dažniausiai atliekami tokio tipo tyrimai, jis teigė, jog tai lemia daug faktorių. Tai apima reguliavimo reikalavimus, taikomus šalyse, kuriose įmonė nori parduoti prietaisą, įmonės ir konkrečios šalies klinikų bei chirurgų glaudaus bendradarbiavimo galimybės, pacientų, kuriems medicinos prietaisas būtų naudingas, paplitimas šalyje ir, svarbiausia, gydytojų chirurgų gebėjimai kompetentingai atlikti tyrimą, įskaitant ankstesnę patirtį naudojant bandomo tipo prietaisą ar technologiją. „NEWMAN Clinic“ personalui įmonės vadovas negailėjo gerų žodžių.

„Nutukimas ir toliau plinta visame pasaulyje. Yra įrodyta, jog nutukimo chirurgija – saugus ir veiksmingas gydymas. Prof. Antanas Mickevičius yra ne tik puikus chirurgas, kurio prioritetas yra pacientų gerovė, bet didelę tarptautinę patirtį ir pripažinimą turintis bariatrijos chirurgas. Jis atlieka absoliučią daugumą pasaulyje žinomų nutukimą koreguojančių operacijų ir dirba tik su pažangiausias ir saugiausias technologijas taikančių kompanijų instrumentais. Nesvarbu, ar pacientas ieško chirurgo, ar medicinos prietaisus gaminanti įmonė ieško partnerio moksliniams tyrimams, A. Mickevičius yra tinkamas pasirinkimas. Rekomenduojame“, – pokalbį baigė L. Amariglio.

Visi šiame procese dalyvaujantys pacientai yra išsamiai supažindinti su tyrimu ir sutikę jame dalyvauti. Tyrimo protokolas ir saugumas yra patvirtintas Lietuvos Bioetikos komiteto bei gautas leidimas atlikti šį tyrimą.

Norite sužinoti daugiau apie inovatyvią svorio metimo chirurgiją, skrandžio mažinimo operacijas ar turite klausimų nutukimo chirurgui Prof. med. dr. Antanui Mickevičiui? Kviečiame susisiekti: info@newmanbariatric.eu +370 612 04 006

“NEWMAN Clinic” įsikūrusi S. Žukausko g. 2B, LT-50118 Kaune.

Daugiau informacijos ir naujienų: https://newmanbariatric.eu/