Iš keliolikos produktų pasigaminsite pagrindinius patiekalus

Jei jūsų šeima nedidelė, tik 2 ar 3 žmonės, nebūtina dažyti daug kiaušinių – jei nusipirksite 10, pusę galėsite nudažyti, o kitus įdaryti vos per keletą minučių paruošiamais įdarais. Pasak prekybos tinklo „Rimi" komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, svarbu iš anksto pasiruošti numatomų pirkinių sąrašą ir nuo jo nenukrypti: įsigyti bazinių produktų, tokių kaip kiaušiniai, grietinė, majonezas, kiauliena, silkė, šiek tiek daržovių ir vaisių – iš jų pasiruošite šventinius patiekalus.

„Patartina gerai apgalvoti Velykų šventės meniu, nes dažnai prisigaminame gerokai per daug maisto. Be to, svarbu pasinaudoti nuolaidomis ir nepraeiti pro privačių prekės ženklų lentynas. Pavyzdžiui, „Rimi Smart" prekės paprastai yra pigesnės nei kitų žinomų ženklų produktai. Prieš šventes siūlome daugybę nuolaidų ir populiariausiems produktams, tokiems kaip majonezas, žirneliai, žuvis ar kiaušiniai", – pažymi O. Suchočeva ir dalijasi Velykų krepšelio turiniu, kuris nekainuos nė 20 eurų, apsiperkant su „Rimi" lojalumo kortele.

Pagrindinio Velykų krepšelio sąrašas apsiperkant su „Rimi" lojalumo kortele*:

1. Balti kiaušiniai „Rimi", A klasė, M, 1,29 € / 10 vnt;

2. Ilgavaisis agurkas „Rimi", 0,89 € / 1 vnt;

3. Sviestas „Rimi Smart", 82 % rieb., 1,33 € / 180 g;

4. Lietuviškos bulvės 45+, v. „Baltic Fire", 2 kl., 0,79 € / 1kg;

5. Mažieji slyviniai pomidorai 1 klasė, 0,69 € / 250g;

6. Lietuviškos plautos morkos 0,79 € / 1kg;

7. Obuoliai „Champion" 65+mm, 1 kl., 0, 69 € /1 kg;

8. Kiaulienos mentė be kaulo 3,49 € / 1 kg;

9. Sūdyta atlantinių silkių filė „Rimi Smart", 0,90 € / 240 g;

10. Konservuoti žirneliai „Rimi Smart", 0,56€ / 400 g;

11. Majonezas „Rimi Smart", 18 % rieb., 0,79 € / 450 g;

12. Šviesi „Gudobelės" duona, 0,99 €/ 340g;

13. Kvietiniai miltai „Malsena", 1,19 € / 1kg;

14. Cukrus „Rimi Smart", 0,89 € / 1 kg;

15. Lietuviškas baltagūžis kopūstas 0,99 €/1 kg;

16. Grietinė „Rimi Smart" 30 % rieb; 1,27€ / 400g;

17. Jogurtiniai ledai su mangu sirupu „Rimi" 1,55€ / 500ml.

Iš viso: 19,09 Eur.

*Kainos užfiksuotos 2024 03 27, apsiperkant ,,Rimi.lt" internetinėje parduotuvėje ir naudojantis lojalumo kortele.

Iš turimų produktų „Rimi" kviečia Velykoms pasiruošti pavasariškas salotas su žirneliais, troškintą kiaulieną su daržovėmis, o desertuiobuolių pyragą su ledais, kuris pavyks net naujokams.

 Olga Suchoceva

Kopūstų ir žirnelių salotos

RECEPTAS

Salotoms reikės:

  • 1 nedidelės kopūsto gūžės;
  • 2 morkų;
  • 1 indelio konservuotų žirnelių;
  • turimų žalumynų, druskos, pipirų – pagal skonį.


Kaip gaminti:

Smulkiai supjaustykite kopūstą, stambiai sutarkuokite morkas, suberkite žirnelius, įpjaustykite turimų žalumynų, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite su majonezu.

Troškinta kiauliena su daržovėmis orkaitėje

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

  • 500 g kiaulienos;
  • 6-7 bulvių;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 4-5 česnako skiltelių;
  • prieskoninių žolelių;
  • 2 šaukštų majonezo;
  • pipirų, druskos – pagal skonį;
  • aliejaus.


Kaip gaminti:

1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais, įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kiaulienos gabaliukus, kad šie apskrustų, užberkite prieskonių mėsai, maltų juodųjų pipirų.

2. Susmulkinkite daržoves, užpilkite ant jų kelis šaukštus majonezo, įpjaustykite prieskoninių žolelių, įberkite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite.

3. Į kepimo rankovę sudėkite apskrudintą kiaulieną ir užklokite daržovių bei prieskonių mišiniu.

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 240 laipsnių temperatūros maždaug 60 minučių.

Sviestinis obuolių pyragas

RECEPTAS

Pyragui reikės:

  • 800 g obuolių;
  • 120 g sviesto;
  • 3 vnt kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • kelių šaukštų grietinės;
  • malto cinamono.


Kaip gaminti:

1. Obuolius supjaustykite kubeliais.

2. Sviestą suplakite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart išplakite. Įdėkite porą šaukštų grietinės.

3. Suberkite sausus produktus, įmaišykite obuolius.

4. Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie valandą.

Patiekite su ledais.

Skanaus!