Už finansinę gerovę esame atsakingi patys


S. Tamulaitienė pasakoja, kad jos niekada negąsdino naujovės, todėl prieš dvidešimtmetį nerti į visiškai naujus vandenis – tapti finansų konsultante, jai neatrodė toks iššūkis, kurio ji neįveiktų.

„Visuomet drąsiai ėjau į priekį. Galbūt todėl, kad pasitikiu savimi, esu optimistė ir visada galvoju, kad jei nenuleisi rankų iškilus sunkumams, tai gali pasiekti labai daug“, – apie nuostatą, kuria savo gyvenime vadovaujasi, kalba pašnekovė.

Pasak jos, renkantis profesiją ir tikintis sėkmės, labai svarbu matyti ir savo veiklos prasmę. S. Tamulaitienės atveju didžiausia finansų konsultanto profesijos prasmė – pagalba žmonėms, todėl ji sako labai besidžiaugianti, kai išmokos klientams padeda išspręsti finansinius iššūkius, užtikrina stabilumą ar leidžia gauti geresnį gydymą, reabilitaciją.

„Kadangi „Allianz Lietuva“ siūlomos paslaugos yra aktualios, orientuotos į klientų finansiškai saugesnę ateitį, jaučiuosi pasirinkusi teisingai. Didelę prasmę savo veikloje pamatau tuomet, kai tenka administruoti išmokas, ir kai susirgę ar patyrę traumą, bet draudimu pasirūpinę klientai, gauna solidžias išmokas. Esu laiminga, kai žinau, kad galiu padėti žmonėms užsitikrinti finansinį saugumą“, – teigia moteris.

Pašnekovės giliu įsitikinimu, už savo finansinį saugumą ir gerovę yra atsakingas kiekvienas žmogus. „Niekada netikėjau, kad ją gali garantuoti vien valstybė, be paties žmogaus pastangų ir įsitraukimo kuriant savo ateities finansinę gerovę. Padėti išgyventi – galbūt taip, bet norėdamas gyventi oriai, pats turi tuo pasirūpinti, o tai reiškia, užsitikrinti reikiamus finansinius saugiklius, apgalvoti, iš ko reikės gyventi, kaip išlaikyti šeimą, jei žmogus susirgs, patirs sunkią traumą, o jei neteks gyvybės...

Ne visada lengva rasti atsakymus pačiam, tad tokiais atvejais vertinga pasitarti su finansų konsultantu. Tai bus tas žmogus, kuris padės jums pasirūpinti tiek oria senatve, tiek finansiškai saugesne vaikų ateitimi ar tiesiog išmokys išties efektyviai valdyti turimus finansus“, – sako finansų konsultantė.

Liberali tvarka ir disciplinos reikšmė


S. Tamulaitienė džiaugiasi, kad „Allianz Lietuva“ bendrovėje finansų konsultantams nėra griežtų darbo laiko rėmų, galima laisvai planuoti savo laiką.

„Finansų konsultantai patys sprendžia, kada ir kiek dirbs, galime užsibrėžti tikslus ir atsižvelgiant į juos dėliotis dienos, savaitės užimtumą“, – pasakoja ji.

Ir sako, kad seniau čia dirbantiems tai jau įprasta, bet naujai prisijungę labai dažnai nustemba dėl tokios liberalios tvarkos. Tiesa, moteris pabrėžia, jog galimybė laisvai planuotis darbo laiką reiškia įmonės pasitikėjimą, jog finansų konsultantas atliks jam paskirtas užduotis, bus disciplinuotas, atsakingas ir sieks aukščiausio profesionalumo.

Paklausta apie savo profesinės sėkmės paslaptis, gebėjimą disciplinuotai planuoti laiką S. Tamulaitienė vadovaujasi paprasta taisykle: niekada nereikia darbo pradėti nuo malonumų, tokių kaip kavos gėrimas, pokalbiai su kolegomis, menkaverčiai darbeliai.

 Allianz Lietuva centrinis biuras Vilniuje

„Įprotis atidėlioti darbus neleidžia pasiekti geresnių rezultatų, pakilti aukščiau. Todėl mano nuostata tokia – pirmiausia reikia nudirbti tuos darbus, kurie yra būtini ir veda link rezultato, o tuomet jau galima trumpai pailsėti. Tai patariu ir naujokams“, – sako ji ir priduria, jog finansų konsultantui labai svarbios tokios savybės, kaip disciplina bei gebėjimas planuoti laiką, kurie leidžia nepasiduoti išoriniams trukdžiams ir nepamesti tikslo. Dėl to finansų konsultantams suteikiami ir laiko planavimo mokymai, o vyresni kolegos pasidalija patarimais, kaip savo laiką efektyvinti atliekant kasdienes užduotis.

Sėkmės sąlyga – profesionalumas ir pagalba klientui


S. Tamulaitienė pabrėžia, kad sėkminga finansų konsultanto veikla neatsiejama nuo nuolatinio profesinio tobulėjimo bei mokymosi.

„Allianz Lietuva“ siūlomos paslaugos turi didžiulę vertę, tačiau klientui kur kas lengviau pasirinkti labiausiai jo poreikius, lūkesčius ir finansines galimybes atitinkančią paslaugą, pasitarus su profesionaliu finansų konsultantu, kuris padeda, paaiškina paslaugų skirtumus. Mūsų finansų konsultantai turi gebėti išsamiai perteikti, informaciją, atsakyti į klientui kylančius klausimus. Tai reiškia, kad ir jie patys turi nuolatos mokytis ir tobulėti profesinėje veikloje“, – sako finansų konsultantų grupės vadovė.

Pasak jos, neretai klientams tenka aiškinti ir padėti suprasti, kaip išlaikyti šeimos finansinį stabilumą, kaip pasirūpinti vaikų išsilavinimu, kokios garantijos egzistuoja susirgus ar nelaimės atveju.

„Žmonėms finansinio raštingumo srityje vis dar trūksta žinių, tad konsultanto pareiga tam tikra prasme yra juos edukuoti. Taip pat finansų konsultantai privalo padėti klientams pasirinkti labiausiai jiems tinkantį produktą, atsižvelgiant daugybę žmogaus asmeninio bei profesinio gyvenimo faktorių“, – pastebi S. Tamulaitienė.

Trijų K taisyklė


S. Tamulaitienė pasakoja, kad ugdydama naujokus, ji visada rekomenduoju laikytis trijų K taisyklės: klausyti, klausti ir klysti.

„Pradedant bet kokią veiklą labai svarbu yra tiesiog klausyti didesnę patirtį turinčių kolegų. Atrodo paprasta, bet daugeliui tai yra sudėtinga, nes žmonėms nėra lengva klausyti kito. Nors būtent klausantis kitų galima sužinoti daug naudingų dalykų“, – sako S. Tamulaitienė.

Nesvarbu, kokiomis aplinkybėmis – ar susitikimo metu, ar iškilus bet kokiems neaiškumams pardavimų grupės vadovė ragina nebijoti klausti.

Galiausiai svarbu nebijoti klysti. S. Tamulaitienė sako pastebinti, kad labai dažnai žmonės, ne tik naujokai, save stabdo kurdami įvairius negatyvius scenarijus, bijodami suklysti.

„Baimė suklysti žmones stabdo, tačiau per klaidas mes mokomės, tampame geresniais. Todėl patariu ne fantazuoti ir vystyti ilgus dialogus su savimi, bet veikti, nes dažniausiai realios situacijos būna daug paprastesnės nei mūsų pačių susikurti vaizdiniai“, – apie profesinę kasdienybę pasakoja ji.

Pašnekovės teigimu, net jei žmogus nėra tikras, ar finansų konsultanto veikla yra tikrai jam tinkamiausia, visuomet skatina drąsiai eiti ieškoti savęs, bandyti atrasti save.

„Net ir sudėtingose situacijose labai pagelbsti pasitikėjimas savimi, palaikanti ir padedanti komanda, geri vadovų patarimai. Pradedantiems karjerą „Allianz Lietuva“ galiu pažadėti ir draugišką komandą, ir profesinius patarimus“, – sako pašnekovė.