Vincentas Sakas

5 straipsnių

Rusnė Valatkaitė

Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis. Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais, o kugelį – plokštainiu, jei tai yra keturi skirtingi patiekalai? Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įvardijo šių patiekalų skirtumus, kuriuos...

Arnoldas Aleksandravičius

Garsiojo serialo „Nusikaltimo vietos tyrimas: Majamis („CSI: Miami“)“ pagrindinis veikėjas amerikiečių policijos leitenantas Horatio Caine`as su savo komanda vien iš plauko, rasto aukos panagėje, pagal žudiko DNR iškart nustato nusikaltėlio tapatybę. Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarny...

Rūta Levickaitė

Šių dienų paukštiena dažnam lietuviui – tai vištų, kalakutų, na dar geriausiu atveju žąsų ir ančių mėsa, tačiau istoriniuose šaltiniuose esti kur kas didesnė gausybė laukinių (ir ne tik) paukščių, kuriuos su pasigardžiavimu valgė mūsų protėviai. Kokios šiuo metu yra paukščių medžiojimo tradicijos Li...