„Smegenų sveikata yra labai svarbi mūsų bendros savijautos dalis, ji lemia mūsų gebėjimą bendrauti, priimti sprendimus, spręsti problemas ir gyventi produktyvų bei visavertį gyvenimą, esant bet kokio amžiaus“, – teigia mokslininkė, knygos apie smegenų maistą („Brain Food: The Surprising Science of Eating for Cognitive Power“) autorė Lisa Mosconi.

Visuomenėje žinoma – mūsų valgomas maistas neabejotinai turi įtakos išvaizdai ir savijautai. O maiste esančios medžiagos pasitarnauja ir smegenims, tad yra susijęs ne tik su išvaizda, bet ir su savijauta bei mąstymu, sakė „Forbes“ cituojama L. Mosconi. Jos aiškinimu, smegenyse, kaip ir visame kūne, kyla uždegiminiai procesai. Lėtinis, nors ir nestiprus uždegimas kenkia smegenims, jų funkcijai, kelia Alzheimerio ligos, Parkinsono ligos bei kitų degeneracinių smegenų ligų riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją