Širdies ligos, priepuoliai ir viršsvoris yra kitos pavojingos sveikatos būklės, pakertančios vyrus.

Be to, net ir kalbant apie laimę, moterims ir vėl nuskilo labiau – jos gerokai mažiau pakelia ranką prieš save.

Iš vyrus kamuojančių nelaimių sąrašo aiškiai matyti, kad dauguma yra susiję su nesveiku gyvenimo būdu, pavyzdžiui, alkoholio vartojimu, rūkymu ir bloga mityba su mažai mankštos.

Ekspertai taip pat tvirtina, kad vyrai ypač vengia kreiptis pagalbos į gydytoją net ir tais atvejais, kai jiems to labiausiai reikia.

Bet ar sąžininga kaltę versti vien tik ant pačių vyrų?

Organizacija „Men‘s Health Forum“ pradeda naują kampaniją, kuri mėgintų pataisyti šią blogą statistiką.

Jos teigimu, per daug vyrų miršta būdami pernelyg jauni.

Anglijoje ir Velse 42 proc. vyrų miršta nesulaukę 75 gimtadienio, tuo tarpu tik 26 proc. moterų papuola į šią statistiką.

Išreiškus tai absoliučiais skaičiais beveik 100 000 vyrų, kurių pakaktų visai britų kariuomenei užpildyti, miršta anksčiau laiko kasmet. O moterų anksčiau laiko miršta tik 66 000.

Tačiau didžioji dalis šių mirčių yra išvengiamos.

Didžiausi vyrų žudikai yra širdies smūgiai ir insultai. Šios kraujotakos ligos nusineša 300 iš 100 000 vyrų gyvybių lyginant su 190 iš 100 000 moterų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)