Rytų Anglijos universiteto mokslininkai pradeda bandymus su žmonėmis po sėkmingų laboratorinių tyrimų.

Tyrimai su ląstelėmis ir žiurkėmis parodė, kad brokolių junginys, kurį žmonės taip pat gali gauti iš briuselinių kopūstų ir paprastų kopūstų, blokuoja pagrindinį ardomąjį fermentą, kuris pažeidžia kremzles.

Ši kryžmažiedė daržovė turtinga maistingųjų medžiagų.

Žmogaus organizmas pasisavina gliukorafanino junginį ir paverčia jį biologiškai veikliu sulforafanu, kuris, kaip paaiškėjo, apsaugo sąnarius.

Mokslininkai nurodė 20 pacientų kasdien suvalgyti po porciją brokolių. Savanoriai brokolių dietos laikysis dvi savaites prieš guldami po skalpeliu. Vėliau jų tyrimai bus palyginti su kitais 20 pacientų, kurie nesilaikė brokolių dietos.

Dr. Rose Davidson ir jos grupė ištirs paimtą audinį, kad nustatytų, kokį poveikį padarė brokoliai.

"Mes prašome pacientų kasdien dvi savaites suvalgyti po 100 gramų brokolių. Tai įprasta porcija ir kiekis, kuris turėtų kasdien tenkinti daugumą žmonių", - sakė dr. R. Davidson.

Labai mažai tikėtina, kad per dvi savaites įvyks dideli pokyčiai, tačiau dr. R. Davidson tikisi, kad užteks laiko, kad būtų galima pateikti įrodymų, jog brokoliai yra naudingi žmogaus sveikatai.

"Sunku įsivaizduoti, kad tai išgydytų ar panaikintų artritą (...), tačiau tai gali būti būdas užkirsti tam kelią", - sakė dr. R. Davidson.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)