Natūralių maisto produktų parduotuvės savininkai bei alternatyvios mitybos šalininkai iš Bevereno miesto Belgijoje nutarė savo sūnų maitinti tik, jų manymu, sveiku maistu. Tačiau toks tėvų požiūris galimai buvo pražūtingas mažyliui.

Jis 2014-ųjų birželio pradžioje mirė būdamas vos 7 mėnesių, o atliekant mirties tyrimą nustatyta, kad berniuko kūno masė buvo neįprastai maža – jis svėrė vos 4 kilogramus. Be to, skrodimo metu išsiaiškinta, kad vaiko skrandis buvo visiškai tuščias, nustatyta dehidratacija, mažylis prieš mirtį galimai badavo.

Dėl to prokurorai pareiškė kaltinimus dėl jo mirties tėvams.

„Tėvai nesilankė pas gydytojus ir patys diagnozavo, kad vaikui netinka gliuteno bei laktozės turintis maistas bei maitino berniuką alternatyviais produktais, tokiais kaip bolivinės balandos pienu“, – teismui aiškino valstybinis kaltintojas.

Anot jo, net ir pastebėję negalavimus tėvai nesikreipė į sveikatos priežiūros įstaigą, o patarimo klausė homeopatijos šalininko.

Gliutenas yra baltymai, aptinkami daugumoje grūdų, vengiantys šios medžiagos žmonės atsisako daugelio įprastų maisto produktų ir ieško jiems pakaitalų.

Mirusio mažylio tėvai kaltę neigia ir sako, jog prieš berniuko mirtį nepastebėjo jokių neįprastų simptomų ir tikrai netroško savo sūnaus mirties.