61 metų Sue Tollefsen teigia kelias savaites negalėjusi pati pasirūpinti mažąja Freya, nes pasigavusi kraujo infekciją ilgą laiką sirgo. Buvusi mokytoja motina tapo prieš ketverius metus. Ji neslepia, kad liga privertė ją suvokti, jog ji gali nepamatyti užaugusios savo dukters.

S. Tollefsen dabar sutinka, kad vėlyviausias amžius, kada dar galima ryžtis gimdyti vaiką – 50 metų. „Gryna tiesa, kad mokaisi iš savo klaidų, o manoji klaida slypi tame, kad nesusilaukiau jos anksčiau. Labai sirgau. Tikrai maniau, kad mirsiu. Visą laiką galvojau apie Freyą ir pirmą kartą suvokiau, kad galiu nebeturėti galimybės ja pasirūpinti“, - atviravo moteris.

Esekso grafystėje gyvenanti S. Tollefsen susilaukė prieštaringų vertinimų, kai 2008 metais po dirbtinio apvaisinimo procedūros, kuriai buvo panaudota tuometinio jos partnerio Nicko Mayerio sperma ir donorės kiaušinėlis, susilaukė pirmagimės dukters. Tada savo sprendimą moteris ryžtinai gynė tvirtindama, kad partneris už ją vienuolika metų jaunesnis ir tikrai galės pasirūpinti judviejų atžala.
Moteris neslepia sulaukusi kritikos lavinos. Neigiamos reakcijos neslėpė ir panašaus amžiaus vaikų tėvai. Pasitaikė ne vienas atvejis, kai ji buvo palaikyta Freyos močiute, o ne mama.

S. Tollefsen skundžiasi labai nuvargstanti nuo kasdieninės rutinos, ypatingai nuo to laiko, kai prieš metus išsiskyrė su savo dukters tėvu. Ji pasakoja: „Būdama tokio amžiaus labai greitai pervargstu, ypač nuo tada, kai sirgau. Man buvo 57 metai, kai susilaukiau Freyos, tačiau tada jaučiausi labai energinga ir galinti su viskuo susidoroti. Maniau, kad stipria ir sveika jausiuosi amžinai. Viliuosi, kad gyvensiu iki tol, kol Freya įstos į universitetą, ištekės ir turės savo šeimą. Dabar tai mano vienintelis noras“.

Britė pastojo 2007 metų birželį. Pora apvaisinimo procedūroms išleido 15 tūkstančių svarų. Jos buvo atliekamos Rusijoje, nes Didžiosios Britanijos specialistai atsisakė tai daryti dėl moters amžiaus. Privačios šalies klinikos taikyti šią procedūrą sutinka moterims iki 50 metų.

Mergaitė gimė atlikus Cezario pjūvį. Kas antrą savaitgalį ir visą tą laiką, kol sirgo motina, mažąja Freya rūpinosi jos tėvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)