„Vidutiniškai per parą į Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės priimamąjį kreipiasi penki šeši asmenys, – „Vilniaus dienai“ atskleidė ligoninės atstovė spaudai Agnė Ignatavičienė. – Nušalusių rankų ar kojų negalima kišti į šiltą, karštą vandenį. Reikia atitirpdyti palaipsniui – apsigaubti šiltu pledu, užsimauti šiltas vilnones kojines, gerti daug arbatos ar šiltų skysčių“.

Pirmieji nušalimo požymiai yra odos pabalimas, skausmas nušalusioje vietoje. Jei po keleto dienų šie simptomai nepraeina, būtina nedelsiant kreiptis į medikus. A.Ignatavičienės teigimu, šiuo metu ypač padaugėjo į ligoninę atvežamų benamių skaičius.

Nors už lango spaudžia bene 20 laipsnių šaltukas, tačiau į nakvynės namus benamiai kreiptis neskuba. Šie šalčiams spaudžiant stovi pustuščiai.

Vilniaus miesto nakvynės namų direktoriaus Edvardo Jablonskio teigimu, jokio antplūdžio paspaudus šalčiams nesulaukta. „Situacija stabili, kaip ir visada. Padaugėjo gal tik keletu žmonių“, – sakė direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)