Tačiau nepamirškite išspjauti kramtomosios gumos prieš egzaminą, nes kramtymas protinio darbo metu, atvirkščiai, mažina produktyvumą, pabrėžia Serge’as Onyperas iš Šv. Lauryno universiteto (JAV), pateikęs šias išvadas naujausiame žurnalo „Appetite“ numeryje.

Anksčiau atlikti tyrimai įrodė, kad bet koks fizinis aktyvumas gali pagerinti testų rezultatus. Dabar mokslininkai tvirtina, kad reikšmės turi net tokia, atrodytų, nereikšminga veikla, kaip gumos kramtymas.
Šios išvados buvo padarytos po to, kai Serge’as Onyperas su kolegomis įvertino gumos kramtymo poveikį įvairiose situacijose, kai tikrinami žmonių gebėjimai. Tyrimuose dalyvavo 80 studentų.

Iš jų studentai, kurie kramtė kramtomąją gumą likus penkioms minutėms iki testo, geriau nei likusieji atlikdavo pateiktas užduotis. Tiesa, teigiamas poveikis trukdavo nelabai ilgai – nuo 15 iki 20 min. Bet kokiu atveju, pasak tyrėjų, kramtymas stimuliuoja smegenis. Tačiau kramtymas testo metu trukdo smegenims susikaupti ir įsitraukti į galvojimo procesą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją