2-ojo tipo diabetu susergama, kai kūnas gamina per mažai insulino. Paaiškėjo, kad trys kavoje esantys komponentai – kofeinas, kofeino rūgštis ir chlorogeno rūgštis apsaugo insuliną gaminančias ląsteles. Juos būtų galima pasitelkti, gydant diabetu sergančius žmones.

Kinijos Huazhongo universiteto tyrėjams vadovavęs Kunas Huangas teigė: „Įsitikinome, kad trys pagrindiniai komponentai gali sustabdyti toksišką procesą. Tuomet aiškėja, kodėl geriantieji kavą rečiau serga antrojo tipo cukriniu diabetu.“

Laboratorijoje buvo atlikta nemažai tyrimų. Paaiškėjo, kad visi trys minėti komponentai daro teigiamą poveikį, tiesa, kofeino poveikis mažiausias.

Naujas tyrimas patvirtino ankstesnių tyrimų rezultatus, kad per dieną keturis ar daugiau puodelių kavos išgeriantiems žmonėms perpus sumažėja antrojo tipo diabeto rizika.

Na o kinų tyrėjai teigia, kad kava be kofeino teikia dar efektyvesnę apsaugą nuo antrojo tipo diabeto.
„Kavoje be kofeino kofeino rūgšties ir chlorogeno rūgšties yra dar daugiau, negu įprastoje kavoje“, – sakė tyrėjų komandos vadovas.

Mokslininkai ketina atlikti daugiau tyrimų.

Antrojo tipo diabetas dažnai išsivysto dėl nutukimo, dažnai jo galima tiesiog sveikatai maitinantis ir stebint cukraus lygį kraujyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)