Po vakarėlio su draugais jai ėmė stipriai skaudėti kairį smilkinį. Kai skausmas nepraėjo ilgiau nei savaitę, H. Stringer ėmė galvoti, kad nuovargis, suprastėjęs regėjimas – ilgo darbo biure padariniai, rašo dailymail.co.uk.

Galiausiai ji kreipėsi į gydytoją, šis diagnozavo migreną ir skyrė nuskausminamųjų.

Ir vis tik H. Stringer galiausiai paprašė magnetinio rezonanso tyrimo, kuris parodė, kad galvoje auglys, vadinamas minkštųjų audinių sarkoma.

Moteriai skyrė šešis intensyvios chemoterapijos ir radioterapijos seansus, ji devynis mėnesius negalėjo eiti į darbą. Pakartotinis tyrimas parodė, kad išaugo antras auglys. Šį kartą chirurgams teko pašalinti nervą, susijusį su baso stygomis kairėje pusėje, kad galėtų išoperuoti auglį.

H. Stringer pasakojo: „Esu darboholikė, tad buvo baisiai sunku tiek laiko nedirbti. Manau, sugebėjau išlikti tvirta, išgirdusi žinią apie vėžį, pasakiau artimiesiems – jokių ašarų, liūdesio, noriu išlikti pozityvi, susitelkti į sveikimą. <...> Buvau nusipirkusi peruką, kai pradėjo slinkti plaukai, mes pašventėme, o paskui nusiskutau galvą. Buvau sunkiau, kai plaukai ėmė atauginėti, nebegalėjau nešioti peruko, tad pasitikėjimas savimi stipriai susvyravo. Laimė, radau specialistę, kuri priaugino man plaukus, nuo tada pasijutau visiškai kitaip, labai džiaugiausi, kad vėl jaučiuosi savimi.“

Gydytojai įspėjo, kad pašalinus nervą, tai turės padarinių balsui, bet moteris sako tenorėjusi pasveikti nuo vėžio. „Dabar balsas kartais skamba nenatūraliai, bet po pratimų turėčiau vėl kalbėti kaip anksčiau“, – pasakojo ji.

Naujausi tyrimai rodo, kad ji pasveiko nuo vėžio.

H. Stringer pasakojo: „Dabar labai pozityviai žvelgiu į ateitį, nekantrauju vėl gyventi savo gyvenimą. Po ligos pasikeičiau į gerąją pusę, dabar jaučiu dėkingumą už kiekvieną pragyventą dieną.“

Sarkoma – kaulus ir minkštuosius audinius paveikiantis vėžys, jis diagnozuojamas vis jaunesniems žmonėms, deja, neretai jo iš karto nediagnozuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)