Apie tai ministras Juras Požela pranešė feisbuke.

„Šiąnakt gavau tokio turinio įžūlią žinutę iš korupciniais nusikaltimais įtariamojo VMVT vadovo Jono Miliaus: „Gerb.ministre,reiketu pirmiausia issiaiskinti padeti-tik veliau komentuoti.Apmaudu, jog nezinant situacijos,kenkiate Lietuvos prestizui,jos maisto produktu eksportui.170 valstybiu i kurias eksportajame produktus-nebuvo ne karta nustatyti trukumai del maisto saugos.Lietuva 2% lenkia europos salis del maisto saugos rodikliu.As tikejausi,jog Jus esate siek tiek auksciau uz tuos kurie kuria istorijas.J.M."

Mano atsakymas J. Miliui toks:

„Ar tokių įmonių kaip "Judex" produkcija irgi buvo įskaičiuojama į pozityvią statistiką? Fiktyvu, kaip Graikijoje. Gėdinga dangstyti galimą korupciją tokia statistika. Be to, stebina, kad tokioje situacijoje VMVT vadovas bando slapstytis atostogose, o ne dirbti. Nesuprantu ir ministrės V.Baltraitienės, kuri tai toleruoja. Vertėtų geriau priimti sąžiningą sprendimą ir trauktis iš VMVT vadovo pareigų, užleidžiant vietą kitam, kam iš tiesų būtų svarbu šalies gyventojų sveikata ir valstybės reputacija“.

J. Požela DELFI patvirtino, kad tokią žinutę jis gavo šiąnakt, apie vidurnaktį. Ministras patikino buvęs nustebęs dėl jos turinio.

Su J. Miliumi susisiekti nepavyko.

Šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produkcijoje galimai nustatyta salmonelių ir žarninių lazdelių - Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas BNS patvirtino gavęs tokią informaciją iš teisėsaugos. „Mes gavome iš Specialiųjų tyrimų tarnybos informaciją apie nustatytas bakterijas. Nustatytos bakterijos Escherichia coli (žarninės lazdelės) ir Salmonella (salmonelės) dalyje produktų“, - BNS ketvirtadienį sakė V. Paulauskas, kuris šiuo metu pavaduoja atostogaujantį tarnybos vadovą Joną Milių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)