Tyrėjai teigia, kad greitas kūdikių svorio augimas susijęs su didesne tikimybe, kad vaikystėje pasireikš tokie simptomai kaip dusinimas. 

Tačiau tyrimas, kurio metu Erazmo universitetas Roterdame stebėjo 5 125 vaikus, nenustatė jokio astmos ryšio su blogesniu vaisiaus augimu gimdoje.

Organizacija „Asthma UK“ sako, kad tėvai turėtų laikytis oficialių kūdikių maitinimo patarimų.

Astmos priežastys iki šiol nėra tiksliai žinomos, tačiau daug mokslininkų mano, kad egzistuoja kažkoks šios ligos ryšys su tuo, kaip vaisius vystosi ir auga nėštumo metu.

Tyrimas, kuris skelbiamas žurnale „Journal of Respiratory and Critical Care Medicine“, lygino vaisiaus augimo duomenis nėštumo metu ir kūdikių svorio augimą jiems gimus.

Po to buvo stebima vaikų sveikata ankstyvos vaikystės metais, o tėvai apklausiami dėl kvėpavimo simptomų, kurie gali liudyti, ar vaikui išsivystys astma.

Tyrėjai nustatė, kad palyginti su kūdikiais, kurių svoris po gimimo augo pagal įprastas normas, greitai augę kūdikiai 44 proc. dažniau buvo linkę dusti, 22 proc. dažniau pritrūkdavo kvapo ir 30 proc. dažniau skrepliuodavosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją