Skysčių perteklius susikaupė jos kaukolėje ir išpūtė galvą iki pavojingo dydžio. Mergaitės galva jai gimus buvo tik šiek tiek didesnė už vidutinio kūdikio galvą. Dabar jos apimtis nuo vienos ausies iki kitos siekia net 100 cm.

Dėl šios ligos kelis žodžius mokėjusi pasakyti mažylė dabar visai negali kalbėti ir vaikščioti. Ji taip pat kenčia nuo silpno regėjimo ir sukaustytų kojų. Šeimos namuose Indonezijos Bogoro mieste ją prižiūri 31 metų tėvas Azwaras Anasas, 28 metų motina Puspita ir 7 metukų sesutė Fazira.

Ši liga dar vadinama smegenų vandene, bet kalbant tiksliau, ją sukelia smegenų skysčio kaupimasis galvoje. Šia liga mergaitė veikiausiai susirgo dėl infekcijos, kuria Pupita sirgo nėštumo metu.

Šia liga serga vienas iš 500 kūdikų, bet ji yra pagydoma per standartinę dviejų valandų operaciją. Neurochirurgai tokių kūdikių smegenyse implantuoja siaurus vamzdelius, vadinamus šuntais, kuriais smegenų skysčio perteklius nuteka į pilvaplėvės ertmę. Iš jos skystis absorbuojamas į kraujotaką.

Tačiau mergaitės tėvas, dirbantis vairuotoju, uždirba tik 20 tūkst. rupijų (apie 6 lt) per dieną. Kad apmokėtų gydymo išlaidas, jam reikėtų dviejų mėnesių atlyginimo.

Indonezijos gydytojai šiuo metu nenori atlikti minėtos operacijos, nes Dillos būklė yra sunki. Jos tėvai meldžiasi, kad įvyktų stebuklas.

Manoma, kad mergaitės smegenys nukentėjo dėl to, kad ji nebuvo laiku pradėta gydyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)