Atskleisime keletą naudingų brokolių savybių, kurių, greičiausiai, būsite negirdėję.

Sumažina riziką susirgti vėžinėmis ligomis

Brokoliai gali padėti užkirsti kelią vėžiui, šios daržovės sudėtyje yra junginio sulforafano, kuris turi priešvėžinių, antidiabetinių ir antimikrobinių savybių.

Sustiprina kaulus

Susilpnėję kaulai – dažna vyresnių moterų problema, ypač po menopauzės. Brokolių valgymas yra puikus būdas norint sustiprinti savo kaulus: kalcio ir vitamino K derinys padeda kaulams išlikti sveikiems bei stipriems.

Sumažina alergijos simptomus

Jei pavargote nuo varvančios nosies, niežinčių akių ir galvos skausmo, o visa tai sukelia alergija, tuomet pradėkite valgyti brokolius. Šiose daržovėse esantis kaempferolio junginys padeda sumažinti alergijos simptomus. Dėl šios savybės brokoliai yra įtraukiami į kiekvieno, turinčio alergiją, dietą, siekiant su alerginiais simptomais kovoti natūraliais būdais.

Brokoliai – sveikos ir gražios odos priežastis

Puikiai atrodanti, sveika oda – tai ne tik dėka veido kremų ir valiklių. Viskas prasideda dar organizmo viduje ir remiasi sveika mityba. Brokolių sudėtyje – gausu vitamino A, C ir E – kartu jie padeda atsigauti odai po nudegimo saulėje, užterštumo, sulėtina raukšlių atsiradimą. Brokolių dėka jūsų oda atrodo sveika ir jaunatviška.

Padeda numesti svorio

Bet kuris, bandantis atsikratyti viršsvorio, paliudys, jog tai nemenka užduotis. Tačiau žinant, kokius maisto produktus rinktis, tai jums gali palengvinti lieknėjimo procesą ir pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Brokoliai – idealus maistas laikantis dietų, puodelis jų turi tik 31 kaloriją, o juose esančios skaidulos sumažina apetitą, todėl ir valgyti norėsis mažiau.