„Eurovaistinės“ odos priežiūros konsultantė Diana Bogdzevič pranešime spaudai pataria kaip neapsigauti žiūrint orų prognozes ir ko nepamiršti šaltuoju sezonu.

Apsauga nuo saulės.

Nors atėjus rudeniui priemones su SPF filtrais paprastai padedame į šalį, pasak odos specialistės to daryti nereikėtų. Ir rudenį, ir žiemą saulė vis tiek šviečia. „Paprastai pakanka naudoti apsauginį makiažo pagrindą. Stipresnes apsaugines priemones turėtų rinktis šviesinantys pigmentines dėmes, mat specialiomis procedūromis ar priemonėmis veikiama oda tampa itin jautri ultravioletiniams spinduliams“, - sako „Eurovaistinės“ konsultantė. Pasak jos, šviesinamąsias priemones geriausia tepti vakare. Dieną, be kasdien naudojamo kremo, patariama naudoti ir apsauginį kremą.

Apsauga nuo šalčio.

„Pirmiausia nepamirškite, kad apsauginio kremo reikia ir vaikams. Geras apsauginis kremas paprastai ne tik saugo nuo žalingo aplinkos poveikio, bet ir maitina, padeda išlaikyti drėgmę odos viduje. Taigi juo tepkite odą kaskart prieš eidami į lauką“, - sako odos priežiūros specialistė ir priduria, kad daugiau dėmesio reikia skirki skruostams, nosiai ir kaktai. Geriausia kremą tepti likus 15–20 minučių prieš einant į lauką, kad priemonė spėtų susigerti.

Papildomas dėmesys lūpoms.

Lūpų oda yra itin plona, todėl žiemą jos linkusios skirsti ar trūkinėti. „Mes nesąmoningai žiemą lūpas dažniau laižome, kramtome. Dėl to oda tampa dar jautresnė. Vakarais rekomenduoju lūpas švelniai pašveisti dantų šepetėliu, po to patepti medumi“, - pataria D. Bogdzevič. Einant iš namų verta su savimi turėti apsauginį lūpų pieštuką ar balzamą.

Kartą per mėnesį rankų šveitimas.

Nuo žvarbaus oro, net jeigu nepamirštame pirštinių, labai kenčia rankų oda. Specialistė pataria bent vieną kartą per mėnesį rankų odą nušveisti. Anot jos, šveitimui puikiai tinka priemonės su vyšnių kauliukų aliejumi. „Be to galita palepinti rankas kaukėmis su vitaminu E, alyvuogių, simondsijų aliejais. O kasdienai reikėtų naudoti apsauginius rankų kremus su glicerinu, lipidais, didesniu šlapalo kiekiu“, - sako „Eurovaistinės“ darbuotoja.

Kūnui - aliejus ant dar drėgnos odos.

Odos priežiūros specialistė pastebi, kad šaltuoju sezonu dažnas mūsų linkęs nebesirūpinti odos priežiūra, nes jį slepiame po drabužiais. Toks požiūris, anot D. Bigdzevič, nėra teisingas. „Tiesa, kad žiemą kūno odą mažiau veikia aplinkos dirgikliai, bet tai nereiškia, kad jos nereikia drėkinti, maitinti. Mano manymu puiki priemonė – bent kartą per savaitę išlipus iš vonios ištepti dar drėgną kūną natūraliu aliejumi“, - pasakoja specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją