Kai kurie ekspertai teigia, kad šlapimas daug geriau padeda kovoti su spuogais nei kremai, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Veikiausiai esate išmėginę arbatmedžio aliejų ar įvairių serumų, kurie žada padėti akimirksniu atsikratyti spuogų, tačiau to taip ir nepadaro. Tačiau ar kovodami su tais nekenčiamais spuogais išdrįstumėte savo veidą tepti ... šlapimu?

Savo knygoje „Your Own Perfect Medicine“ („Jūsų pačių tobulas vaistas“) homeopatė Martha Christy remiasi keliais moksliškai pagrįstais medicininiais tyrimais ir sako, kad šlapimo terapija – urinoterapija – yra itin efektyvi gydant odos problemas. Esą šis gydymo būdas buvo žinomas dar senovės Egipte, Kinijoje ir Indijoje.

Iš esmės M. Christy teigia, kad dėl savo antibakterinių ir priešgrybelinių savybių šlapimas padeda stiprinti organizmo imunitetą. Jos teigimu, šlapimu galima tepti odą sergant akne, egzema, psoriaze bei grybeline infekcija. Be to, savo šlapimą galima gerti ir tai turės didžiulį teigiamą poveikį sveikatai.

Savo knygoje M. Christy pasakoja apie šlapimo terapiją propagavusį JW Armstrongą, kuris esą 45 dienas pasninkaudavo ir gerdavo tik šlapimą ir vandenį. Ji taip pat rekomenduoja save masažuoti su šlapimu, o taip pat šlapimo lašinti į akis ir ausis.

Be to ji rašo apie šlapimo vonių naudą ir remiasi istoriniais duomenimis, kad 18-ame amžiuje Prancūzijoje šlapimo voniomis mėgaudavosi moterys. Beje, popkaralienė Madonna taip pat yra prasitarusi, kad mėgsta šlapimo vonias.

M. Christy aiškina, kad oficialioji medicina neskatina naudoti šlapimo gydymo tikslais, nes jis paprasčiausiai yra nemokamas.

Dienraštyje „The Daily Telegraph“ išspausdintame straipsnyje Rebecca Reid rašo, kad Didžiojoje Britanijoje sparčiai populiarėja mada į veido kremą įlašinti šlapimo. Ji teigia, kad kartą jos draugei, kuri tuo metu gyveno Indijoje, tai padaryti patarė vietos gyventoja.

„Ji patarė sumaišyti šlapimo su bet kokiu drėkinamuoju kremu. Aš sumaišiau šlapimo su „Nivea“ kremu. Ir efektas buvo nuostabus. Mano oda buvo labai švelni“, –sakė ji.

„Šlapimo sudėtyje paprastai yra įvairių maisto produktų, gėrimų, vaistų, aplinkos teršalų, kosmetinių produktų ir apskritai organizmo skilimo produktų, –paaiškino mitybos specialistė Shona Wilkinson. – Todėl kiekvieno žmogaus šlapimo sudėtis skiriasi. Apskritai 95 proc. šlapimo sudaro vanduo, o likusius penkis procentus – įvairios maistinės medžiagos, kaip kalcis, geležis, magnis ir cinkas. Nėra jokių mokslinių įrodymų, kad tie penki procentai maistinių medžiagų duos kokios nors naudos sveikatai. Tikrai yra paprastesnis būdas gauti naudos, kurią esą teikia šlapimas. Aš rekomenduočiau gerti vandens ir sveikai maitintis, vartoti vitaminų. Jų nauda tikrai bus didesnė nei stiklinė šlapimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)