Grožiui neabejingas vyras išleido blizgučiais tviskančių medalių-segių liniją „Z limited edition“. Atsiraitojęs rankoves, jis vitrinose ėmė dėlioti savo kurtus papuošalus, kad net ir visa bendra jų kompozicija atrodytų tarsi meno kūrinys.

Anot Ž. Grigaičio, paskutiniu metu papuošalų tendencijos labai keitėsi, bet nuo 2016-ųjų vėl grįžta prabangių aksesuarų linijos: dideli akmenys, karališkos spalvos, netikėtos formos.

„Pasaulis nori atrodyti vėl gražus ir blizgantis, nors sakoma, kai madoje atsiranda daug blizgučių, reiškia, reikia laukti krizinio laiko“, – teigė papuošalų kūrėjas.

Žilvino Grigaičio kurti medaliai-segės

Kas įkvėpė kurti papuošalus?

– Pagrindinis įkvėpimas buvo paveldėti iš mamos įvairūs papuošalai. Tarp jų buvo mano močiutės smetoninių papuošalų, segių, karolių. Kai netenki artimų žmonių, norisi juos kažkaip prisiminti ir laikyti sentimentus kartu. Kadangi daugelis papuošalų buvo moteriški, ilgai galvojau, ką su jais daryti, nes parduoti prisiminimus tikrai būtų negailestinga, todėl suradau būdą, kaip juos konvertuoti.

Kokia jūsų papuošalų atsiradimo istorija?

– Turėjau savo aksesuarų kolekciją, nemažai jų pirkau Argentinoje ir Singapūre, bet prieš 6 metus Bahamose įsigijau labai geros išvaizdos sertifikuotą segę-medalį iš Jacqueline Kennedy Onassis kolekcijos, nuo to laiko galvojau kažką sukurti pačiam ir, kai dizainerė Irina My My pasiūlė bendrą projektą, viskas susistatė į vietas.

Ar jūsų kūrybos papuošalai skirti tik turtingiems asmenims, ar juos gali įsigyti ir vidurinės klasės atstovai?

– Karališka kolekcija yra limituota, jų yra 12+1. Jos kaina yra aukšta, bet ne visi šios kolekcijos darbai yra parduodami. Penki liks man, kaip mano močiutės ir mamos prisiminimas, kiti yra parduodami. Kainos – nuo 350 iki 1.5 tūkst. eurų. Kiekvienas medalis yra vienetinis, rankų darbo ir antro tokio nebus.

Yra ir mano vardo mini segių unisex linija, ji – subtilesnė ir aš ją vadinu dovanine – suvenyrine, nes jie yra nedideli ir gali tikti visiems gyvenimo etapams – tiek oficialiai atrodytų prie kostiumo ar kokteilinės suknelės, tiek prie laisvalaikio rūbų. Šių segių kainos prasideda nuo 49 eurų.

„Medalikos“ kompanijos segių-medalių linija prasideda nuo 140 eurų.

Ar jūs šiuo atveju esate tik dizaineris, ar pats savo rankomis jūs juos ir kuriate?

– Aš parenku formą, spalvas ir išskirtinius elementus, bet tai, kaip viską išbaigti, padaryti apsiuvimus, tvirtinimus ir kitus sprendimus – dizainerės Irinos atsakomybė.

Irina My My

Teko pasigilinti į medalių-segių istorijas, pažiūrėti, kaip istoriškai jie kito ir kokios jų buvo istorijos nuo britų karališkosios šeimos, etiketo, diplomatinių subtilybių ir „Chanel“ segių, „Balmain“ ar „Yves Saint Laurent“ kurtų dirbinių vyrams.

Kokie papuošalai labiausiai traukia lietuvius?

– Lietuviai labai domisi papuošalais, tik drąsos nėra daug, kad juos nešiotų. Bet susidomėjimas yra nemažas, pradedant nuo saviraiškos ir baigiant šeimos relikvijų išsaugojimu bei tam tikru šeimos papuošalų prikėlimu antram arba trečiam gyvenimui.

Ar jūsų kurtus papuošalus galima įsigyti tik Lietuvoje?

– Taip, jei kalbama apie Lietuvą, bet mano ženklo atstovai yra ir Sidnėjuje, ir Singapūre, ir Niujorke.

Ar papuošalai skirti tik moterims? Ar kuriate aksesuarus ir vyrams?

– Mano ženklo „Z limited edition“ medaliai-segės skirti ir vyrams, ir moterims, nors kai kurie iš jų, pagal spalvų gamą, gali būti skirti daugiau moterims, o vyrams – juodųjų akmenų ir militaristinės nuotaikos segės.

„Medalikos“ kompanijos segės-medaliai daugiau yra skirti moterims, mano „Z“ linija yra aukščiausio lygio, bet gali būti pritaikoma visiems, viskas priklauso nuo pasirinktų rūbų, stilistikos ir išraiškos.

Lietuvos vyrai nėra įpratę puoštis (taip, kaip puošiatės jūs), kaip pripratinti tautiečius nebijoti drąsių sprendimų ir nesidrovėti išsiskirti?

– Sakyčiau, jaunimas jau rengiasi drąsiai, verslo pasaulio žmonės jau irgi atranda savo išraišką ir norą būti originaliais. Viskas priklauso nuo pačios situacijos ir kaip norima atrodyti. Gyvenant įvairiose pasaulio vietose ir bendraujant su įvairiais žmonėmis, norisi turėti savo identitetą ar išskirtinį bruožą ir dėka savo šviesios atminties mamos tai pavyksta.

Originalumas gali padėti jums darbo karjeroje ar rasti naujų verslo partnerių ir panašiai. Svarbu, kad visa išvaizda būtų suderinta ir estetiška tiek drabužių, tiek spalvų deriniais.

Žilvino Grigaičio kurti medaliai-segės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt