„Jaunųjų dizainerių konkurso“ tikslas – atrasti naujus talentus, būsimus įmonių įvaizdžio ir naujų pramoninių kolekcijų kūrėjus.

Šiais metais vykusiame konkurse dalyvavo Vilniaus Dailės Akademijos, Vilniaus Kolegijos, Vilniaus dizaino kolegijos, Kauno kolegijos ir Šv. Ignaco Lojolos kolegijos jaunieji dizaineriai. Ant podiumo buvo pristatyta 13 kolekcijų, kurias sudarė 72 modeliai. Konkursui pateiktas kolekcijas vertino kompetetinga komisija, vadovaujama socialinių mokslų daktaro, publicisto, Eugenijaus Skerstono.

Geriausia kolekcija buvo atrinkta remiantis konkurso kriterijais: dizaino idėja, originalumu, modelių pritaikymu pramoninei gamybai, kolekcijos vientisumu ir spalviniu sprendimu.

Kornelijos Maslovaitės kolekcija „Genomas“

Konkurso laureate komisija paskelbė jaunąją dizainerę Korneliją Maslovaitę. Jos kolekcijos „Genomas“ kiekvienas rankomis pagamintas daiktas yra išskirtinis kūrinys, leidžiantis pasireikšti individualybei, padedantis atskleisti save ir išsiskirti iš kitų. Kolekcijoje nagrinėjamos mezginio ištakos bei mezgimo proceso fenomenas tapatinamas su genetinio kodavimo ypatumais. Norima parodyti, kad mezginys kaip atminties ir informacijos kaupėjas ir kūrybinė raiška turi vertę, kurią žmogus pasisavina gaudamas iš kartos į kartą su genetinio kodo dėka. Kolekcija siekiama atkurti vis mažiau puoselėjamą žmogaus ryšį su mezginiu ir jo perteikiama istorija.

Dariaus Galankov kolekcija „Hommo Serpens“

II vietą pelniusio Dariaus Galankov vyriška rudens/žiemos kolekcija „Homo Serpens“ yra įkvėpta genų inžinerijos poveikio žmonių aplinkai bei sveikatai.

III vieta Žaneta Valančiauskytė (pasislėpusi po prekiniu ženklu „Mados butas“). Jos kolekcija „Miesto ūkana“ - ruduo priverčia kvėpuoti lėčiau, savijautą aplanko melancholiškas rūkas. Atsiranda didelis noras keliauti į užmiestį, galbūt į tėviškę, bet miesto damą spaudžia karjera ir gamta dažnai lieka vazduotėje. Pievų sluoksniškumas ir rudeniška spalvų gama transformuojasi drabužiuose.

Žanetos Valančiauskytės kolekcija „Miesto ūkana“

IV vieta, Vilniaus kolegijos studentė Morta Nakaitė pristatė moteriškų drabužių eksperimentinę kolekciją apie nebylią, švarią, jautrią būseną.

V vieta ir Komisijos prizas - Deividas Janulis ir kolekcija „Space Error“. Gyvenimo tempas, kuriame gyvename, prilyginamas kosminiam greičiui. Skubančiųjų amžius diktuoja madą. To pasekoje atsirado daug neigiamų padarinių, tai skatina keisti gyvenimo vertybes. „Space Error“ – tarsi pasipriešinimas greitam gyvenimo tempui, greitai madai, greitam maistui.

VI vieta 2016 m. Vilniaus Dailės Akademijos absolventė Kamilė Peleckytė pristatė kolekciją „Adrenalin Junkie.54“. Kolekcija yra įkvėpta motociklo gausmo, benzino kvapo, adrenalino užvaldančio kūną ir protą bei noro pabėgti nuo realybės. Motokroso „narkomanus“ motociklo užvedimas ir aprangos užsivilkimas paverčia bebaimiais, suteikia jiems kitą asmenybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)