„Jeigu dar kam nors kyla mintis, kad mokyklinė uniforma turi būti pilka ir niekuo neišsiskirianti, tai šia fotosesija mes norėjome pakeisti visuomenės požiūrį. Juk vaikai ir pasižymi veržlumu, kūrybingumu bei trykštančia energija, todėl nusprendėme, kad pirmas dalykas, ką jiems turi reikšti uniforma – tai savęs realizavimą, išlaisvinimą“, – kalbėjo „8ToGo“ vadovas Donatas Puodžiukynas.

Naujausia fotosesija įrodo, kad mokyklinę uniformą galima pritaikyti ne tik mokykloje. „Norėjosi parodyti, kad vaikai gali būti stilingi ir žaismingi už mokyklos ribų, nes mūsų apranga tinka ir patinka jauniems padaužoms, o su ja jie jaučiasi dar ir patogiai. Mes siekiame, kad mokiniai žavėtųsi uniformomis ir noriai jas dėvėtų, nejausdami prievolės. Todėl paruošėme stilingus derinius, kuriems išskirtinumo prideda įvairiausios detalės, pavyzdžiui, originalios peteliškės“, – apie fotosesijos idėją pasakojo D. Puodžiukynas.

Pasak jo, įvaizdinė fotosesija išsiskyrė ne tik neįprasta koncepcija, bet ir modelių pasirinkimu: „Vaikai, dalyvavę fotosesijoje, buvo atrinkti dar pernai konkurso „Tapk 8ToGo veidu“ metu, kuriuo modelių buvo ieškoma visoje Lietuvoje. Tai buvo jau antroji mažųjų fotosesija, kurioje jie dalyvavo, tik šį kartą pačios fotosesijos koncepcija buvo kita – mes pasirinkome urban miesto stilistiką: veidrodžius ir šaltus, pilkus atspalvius su betono prieskoniu, taip atskleisdami vaikų išskirtinumą su uniforma stilingo miesto fone“.

Nors daugeliui darbas su mažais vaikais gali pasirodyti keliantis itin daug iššūkių, tačiau jų žaismingas būdas fotosesiją tik pagyvino. „Fotografei Raimondai Vyšniai įamžinti vaikus buvo paprasta, kadangi tai jau antroji jų fotosesija, jie buvo susibendravę ir galėjo jaustis savimi, todėl Raimondai tereikėjo užfiksuoti tuos kadrus“, – naujausia fotosesija džiaugėsi D. Puodžiukynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt