Turnyre kol kas be pralaimėjimų žengia dvi Vilniaus teniso akademijos auklėtinės. Penkta pagal skirstymą turnyre šešiolikmetė Paulina Bakaitė pirmame varžybų rate be didesnio vargo rezultatu 6:0, 6:1 įveikė Rusijos tenisininkę Nadeždą Bykovą, o dėl patekimo į ketvirtfinalį rezultatu 6:0, 6:2 nušlavė Estijos atstovę Marią Lotą Kaul, kuri į pagrindinį turnyrą pateko gavusi vardinį kvietimą.

Turnyro ketvirtfinalyje P. Bakaitė susitiks su antra pagal skirstymą turnyre Valerija Deminova iš Rusijos.

Paulina Bakaitė

Dar viena Vilniaus teniso akademijos auklėtinė Gerda Zykutė kelyje į turnyro ketvirtfinalį rezultatu 6:1, 6:1 įveikė turnyro šeimininkę Maileen Nuudi, o trečiadienio kovoje po trijų setų kovos rezultatu 6:4, 2:6, 7:6 (7:1) - šeštą pagal skirstymą turnyre Rusijos tenisininkę Alisą Solovjevą. Ketvirtadienį G. Zykutė susitiks su pirma turnyro rakete este Valerija Gorlats.

P. Bakaitės ir G. Zykutės duetas sėkmingai pradėjo ir dvejetų turnyrą. Pirmame turnyro rate Vilniaus teniso akademijos auklėtinės rezultatu 6:1, 6:2 įveikė esčių Helenes Livik ir Kimberly Valgemae porą. Turnyro ketvirtfinalyje P. Bakaitė ir G. Zykutė susitiks su Jelenos Malyginos iš Estijos ir rusės Jekaterinos Šalymovos duetu.

Turnyre dalyvavo ir dar du Vilniaus teniso akademijos auklėtiniai. Šešiolikmečiams Gabijai Buenanjo ir Simonui Norvaišiui nepavyko įveikti kvalifikacijos barjero.

Tarptautinis ITF serijos jaunių iki 18 metų teniso turnyras vyks iki šeštadienio, gegužės 30 dienos.

Ignas Čipkus

Jaunių iki 14 metų Europos teniso asociacijos turnyrų ture dalyvaujantis Vilniaus teniso akademijos auklėtinis Ignas Čipkus šią savaitę išmėgino jėgas Rumunijoje, Bukarešte, vykstančiame turnyre „Dr. Oetker Junior Trophy“. I. Čipkui turnyras susiklostė nesėkmingai ir jam teko pasitraukti iš tolesnių kovų jau po pirmo mačo, kuriame rezultatu 3:6, 2:6 nusileido turnyro šeimininkui rumunui Dragosui Buzoianu.

Praėjusią savaitę vykusiame analogiškame turnyre Lenkijoje Vilniaus teniso akademijos auklėtiniui pavyko pasiekti vienetų turnyro ketvirtfinalį ir laimėti dvejetų varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)