Sostinės „Siemens“ arena penktadienį šeimininkų pergalių neišvydo, bet bent jau galėjo pasimėgauti intriga ir lygiaverčių varžovų kova.

Jei pirmame mače Lukas Mugevičius (513-a vieta ATP reitinge) bosnių lyderiui Damirui Džumhurui (ATP-73) rimčiau pasipriešinti neįstengė (2:6, 2:6, 3:6), tai L. Grigelis (ATP-454) M. Basičiaus (ATP-154) iš aikštės lengvai nepaleido.

Vis dėlto savo galimybėmis 25-erių klaipėdietis nepasinaudojo ir patyrė nesėkmę rezultatu 6:7 (5:7), 6:7 (0:7), 6:3, 3:6.

Po mačo L. Grigelis neslėpė apmaudo dėl dviejų pralaimėtų „tie-break'ų“.

„Gaila. Manau, tikrai galėjau laimėti. Atrodo, kovėmės taškas į tašką, labai apylygiai. Ir viską nulėmė mažos klaidos. Deja, šiemet „tie-break'ai“ nėra mano draugas – aš ir metų pradžioje panašiai du setus pralaimėjau, ir Deviso taurės varžybose teko nusvilti“, – atsiduso tenisininkas, prisiminęs praėjusį kovą Šiauliuose vykusį trilerį, kurio lemiamame penktame sete lietuvis taip pat po „tie-break'o“ pralaimėjo Norvegijos rinktinės lyderiui Viktorui Durasovičiui.

Labiausiai šįkart L. Grigelis buvo patenkintas savo padavimu, o nusivylęs – dėl neišprovokuotų klaidų smūgiuojant iš dešinės virtinės.

Kita vertus, savo žaidimo silpnąją vietą lietuvis bando po truputį pridengti.

„Anksčiau tų klaidų dar daugiau būdavo. Manau, šiek tiek patobulėjau šiuo aspektu. Apskritai, šiandien man ėjosi visai neblogai. Ypač turint omenyje, kad pusmetį žaidus vien lauke, savaitės pradžioje priprasti prie uždaros arenos buvo labai sunku“, – pasirodymą komentavo L. Grigelis.

Iš mačą nutarusio praleisti Ričardo Berankio pirmosios rinktinės raketės naštą perėmęs žaidėjas neslėpė, kad grumtynės su M. Basičiumi pareikalavo daug jėgų, ir iki šeštadienį laukiančio dvejetų susitikimo bus nelengva atsigauti.

Bet L. Grigelis pastebėjo, kad bosnis, po dviejų setų turėjęs pasikeisti peršlapusius marškinėlius, nuo kojų nusivarė dar labiau.

„Manau, fiziškai esu pasiruošęs geriau nei Mirza. Truputį gaila, kad nepavyko mačo pritempti iki penkto seto – būtų buvę įdomu. Dvejetų mače Mirzai bus sunkiau – žiūrėsime, bandysime dar kabintis“, – sakė tenisininkas.

Šeštadienį nuo 14 val. grumsis dvejetai, o sekmadienį dvikova tarp lietuvių ir bosnių užsibaigs dar dviem vienetų mačais.

Deviso taurės II grupės Europos/Afrikos zonos trečiame etape komandos kovoja dėl patekimo į aukštesnį divizioną.

Prieš dvejus metus tos pačios rinktinės varžėsi Bosnijoje ir Hercegovinoje – tuomet po atkaklios kovos 3:2 triumfavo ir į pirmą Deviso taurės grupę pakilo lietuviai.

Tačiau šįkart komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius verčiasi be rinktinės lyderio R. Berankio, tad aiškiais mačo favoritais laikomi stipriausią sudėtį į Vilnių atsivežę bosniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)