Lietuvos nacionalinę ekipą sudaro 25-erių metų Ričardas Berankis (ATP-86), 24-erių metų Laurynas Grigelis (ATP-335), 21-erių metų Lukas Mugevičius (742) ir 19-metis Tadas Babelis (ATP-1743), o komandos kapitonas yra Rimvydas Mugevičius.

Lietuviams varžovai, tarsi, neblogai pažįstami, nes prieš porą metų buvo žaista su norvegais Osle ir iškovota pergalė 5:0.

„Varžovų rezultatai patobulėjo. Jeigu sekėte, turbūt žinote jų reitingus. Mūsų žaidėjai turbūt žino, kad jų antras žaidėjas yra pirmas pasaulyje jaunis (Casperas Ruudas – ATP-797). Kadaise Ričardas turėjo tokį rezultatą, o vėliau daug kam tapo siurprizu. Tikimės, kad norvegas mums nebus siurprizas. Vyrai pasiruošę, o rezultato tikimės, be abejo teigiamo. Koks jis bus nesvarbu, svarbu – teigiamas“, – spaudos konferencijoje sakė R. Mugevičius.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas R. Berankis dvikovoje su norvegais pranašavo rimtą kovą.

„Dabar nebent galėčiau pacituoti Rimvydą. Iš tiesų, kai sako, kad varžovas – pirmas praeitų metų jaunis, reiškia, kad pasitikėjimo vaikinui tikrai netrūksta. Ir tai nebus siurprizas. Visi pasiruošę sunkioms kovoms su tuo žaidėju, kadangi gali būti visko. Matysime, kaip seksis. Asmeniškai aš nemačiau to žaidėjo nuo praeito Deviso turnyro, vykusio prieš keletą metų. Sunku kažką sakyti, bet rezultatai patys už save kalba. Panašu, kad bus kova“, – teigė R. Berankis.

86-a pasaulio raketė dabar medžioja ATP įskaitinius taškus, kurie padėtų gauti kelialapį į 2016 metų olimpiadą.

„Dabar turiu labai daug motyvacijos – tikrai išties labai smagu būtų patekti į olimpines žaidynes. Nepavyko 2012-aisiais, kai trauma buvo gana rimta. Bet šįmet trūksta palyginus nebedaug. Aš manyčiau, kad trūksta apie 150-200 taškų. Jei pavyktų susirinkti tuos skaičius, gal ir į Rio pateksiu“, – prognozavo R. Berankis, prisipažinęs, kad jį visur ir nuolat lydi rizika patirti traumą.

„Visur ta rizika yra. Ir treniruotėse rizika yra, ir varžybose“,– pažymėjo jis.

Savo artimiausių planų po Deviso taurės turnyro R. Berankis dar tiksliai nežino.

„Jie gali pasikeisti. Dar nelabai aišku. Gali būti, kad pateksiu į „Meadows“ turnyro pagrindinę lentelę, (vyksiu) į Rusijos Kazanę savaitėlei, o vėliau iš karto šausiu į Kaliforniją...“, – apie savo tolesnį tvarkaraštį pasakojo R. Berankis.

Kas lėmė R. Berankio apsisprendimą atstovauti Lietuvai Deviso turnyro mače su Norvegija?

„Vienas iš lemtingų faktorių buvo tas, kad šįmet aš, jeigu norėčiau atstovauti Lietuvai olimpinėse, privalėjau vieną iš Devisų sužaisti. Pirmas Devisas dabar, kitas – liepos mėnesį. 10 ar 14 dienų iki pačių olimpinių žaidynių. Pasisvarstėme, pasidėliojome ir nusprendėme, kad tokiu atveju, jei patekčiau į olimpines, šita savaitė būtų tinkamiausia. Atstovauti Lietuvai yra puikus jausmas, tik kartais į planus neįsipaišo“, – paaiškino Lietuvos teniso rinktinės lyderis.

Lietuvos vyrų teniso rinktinė

Komandos kapitonas R. Mugevičius sutiko, kad Lietuvos rinktinė su R. Berankiu ir be jo yra skirtingo pajėgumo ekipos.

„Be abejo, kai stipriausias rinktinės žaidėjas žaidžia, tai komandos svoris stipriai keičiasi. Be abejo, išauga šansai laimėti. Aš lietuviškom patarlėm tikiu. Nesakau op, kol griovys dar kitoje pusėje. Devisas, specifinis turnyras. Mes tuo įsitikinome nugalėję stipresnius. Todėl turime būti pasiruošę viskam. Niekad nežinai – maža kas, trauma ar dar kas nors. Neduok, Dieve. Visada yra gerai turėti kelis žaidėjus gerus, o ne kliautis minimumu“, – sakė R. Mugevičius.

Antrai Lietuvos raketei L. Grigeliui sezono pradžia lyg ir ne visai tokia, kokios laukė ar norėjo šalies teniso gerbėjai.

„Sezono pradžia turbūt ne tokia, kaip norėjote jūs ir aš. Praeitų metų traumelės truputį užsitęsė ir šiemet, pasiruošimas buvo tik pradėtas viduryje sausio. Dabar po truputį jau pradedu jaustis geriau. Tai tikiuosi, kad ir Devisas padės. Turime porą dienų pasiruošti, viskas bus vis geriau. Po Deviso iš karto pirmadienį išskrendu į Meksiką, kur turėsiu keturis „Challenger“ serijos turnyrus. Į pirmą patekau į pagrindą, o kitus turbūt pradėsiu nuo kvalifikacinio etapo.“

Trečias rinktinės narys L. Mugevičius taip pat nėra patenkintas savo žaidimu sezono pradžioje.

„Pradžia iš tikrųjų galėjo būti ir geresnė, bet buvo pora neblogų mačų, o pora mačų, kur atrodė, viskas bus gerai, nuėjo visai į kitą pusę. Dirbame toliau. Žiūrėsime, kaip bus“.

Ketvirtas komandos tenisininkas T. Babelis geriausiai pažįsta abu stipriausius norvegų žaidėjus ir šiemet jau žaidė su jais.

„Esu žaidęs ne vieną kartą su abiem. Ne tik per treniruotę, bet ir turnyruose. Gerai žaidžia abudu, geri žaidėjai. Tikrai abudu pavojingi.“

Norvegų kapitonas Andersas Hasethas į Lietuvą atvyksta kartu su pirma šalies rakete 18-mečiu Viktoru Durasovičium (ATP-460), vienu perspektyviausiu jaunųjų tenisininkų pasaulyje 17-mečiu Casperu Ruudu (ATP-797), taip pat Joachimu Bjerke (ATP-1696) ir Frederiku Asku (be reitingo).

Deviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas tarp Lietuvos ir Norvegijos rinktinių kovo 4-6 dienomis vyks Šiaulių arenoje. Burtai bus traukiami ketvirtadienį (kovo 3-ią d.), o pirmos dvi vienetų dvikovos Šiaulių arenoje įvyks jau penktadienį (kovo 4-ą d.).

Dvikovos nugalėtojai liepos mėnesį kausis su Liuksemburgo ir Pietų Afrikos Respublikos susitikimą laimėsiančia komanda. Paskutinį kartą lietuviai ir norvegai tarpusavyje žaidė 2014 metų pradžioje. Osle vykusiame susitikime Lietuvos rinktinė sutriuškino kortų šeimininkus 5:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)