Šeštadienį dvejetų mačą laimėję bosniai išsiveržė į priekį 3:0 ir tapo nebepavejami. Sekmadienį laukiančios dar dvi Deviso taurės Europos/Afrikos zonos II grupės trečio etapo vienetų akistatos tebus formalumas.

Likus valandai iki dvejetų susitikimo R. Mugevičius vietoje atsarginių Tado Babelio (ATP-1356) ir Tomo Vaišės (be reitingo) pasirinko abu pagrindinius Lietuvos rinktinės ramsčius – Lauryną Grigelį (454-a vieta ATP reitinge) ir Luką Mugevičių (ATP-513).

Bosnių kapitonas Aljoša Piričius taktinių žaidimų nežaidė ir savo dvejeto sudėties nekeitė, leisdamas dėl lemiamo taško varžytis Mirzai Basičiui (ATP-154) ir Tomislavui Brkičiui (ATP-381).

Svečių duetas šventė pergalę 6:4, 6:4, 6:2 bei pirmą kartą istorijoje Bosnijai ir Hercegovinai atnešė kelialapį į pirmą Deviso taurės turnyro grupę.

Primename, kad penktadienį vienetų mačuose Laurynas Grigelis po įnirtingo mūšio 6:7 (5:7), 6:7 (0:7), 6:3, 3:6 nusileido Mirzai Basičiui, o Lukas Mugevičius 2:6, 2:6, 3:6 neprilygo Damirui Džumhurui (ATP-73).

Prieš dvejus metus komandos dėl pakilimo varžėsi Bosnijoje ir Hercegovinoje – tuomet po atkaklios kovos 3:2 triumfavo lietuviai.

Tačiau šįkart R. Mugevičius verčiasi be rinktinės lyderio Ričardo Berankio, tad aiškiais mačo favoritais iš anksto buvo laikomi stipriausią sudėtį į Vilnių atsivežę bosniai.

Po trumpos viešnagės aukštesniame divizione į antrą grupę grįžę Lietuvos tenisininkai šiame sezone vienodais rezultatais 3:2 įveikė Norvegiją ir Pietų Afrikos Respubliką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)