Vėliau į aikštelę žengė Lukas Mugevičius (ATP-744) ir Lloydas Harris (ATP-323). L. Mugevičius įrodė savo pranašumą prieš varžovą taip pat po keturių setų mūšio – 3:6, 7:6 (7:5), 6:0, 6:4.

Lietuva mače iki trijų laimėtų dvikovų dabar jau pirmauja 2:0.

„Suprantama džiaugiuosi šios dienos rezultatais. Abu mūsų vaikinai - Laurynas ir Lukas sunkiai įsivažiavo, tačiau vėliau jiems pavyko perlaužti susitikimų eigą. Laurynui turbūt kiek atsiliepė žaidybinės praktikos trūkumas, nes jis nerungtyniavo kelias pastarąsias savaites. O Lukas pakankamai dažnai įsivažiuoja gana sunkiai. Visgi vėliau jam pavyko sužaisti būtent taip, kaip tarėmės - keisti žaidimo ritmą, derinti aštresnius smūgius su kamuolio laikymu. Tai pasiteisino. Aišku, tame mače lemiamu tapo antras setas. Jei būtumėme pralaimėję jį, atsitiesti būtų velniškai sunku“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

„Aišku, kad negaliu būti patenkintas šia diena. Atsiliekame 0:2, tačiau tai ne pasaulio pabaiga. Šiandien buvo labai prastos žaidimo sąlygos - daug lietaus, vėjuota ir šalta. Ir, sakyčiau, tai buvo labiau palanku korto šeimininkams. Antrame mače L. Harris kontroliavo pirmą susitikimo dalį, tačiau vėliau padarė kelias paprastas klaidas, kurios leido L. Mugevičiui grįžti į žaidimą. Jis tai padarė puikiai. Lloydas dar labai jaunas žaidėjas, jam tik 19 metų. Būtent patirties trūkumas ir neleido jam iškovoti pergalės šiandien“, - saviškių pralaimėjimus taip komentavo PAR rinktinės kapitonas Marcosas Ondruska.

Lietuvos komandai dar atstovauja Tadas Babelis ir Julius Tverijonas, o PAR – Lloydas Harris, Ruanas Roelofse'as ir Ravenas Klaasenas.

Šeštadienį vyksiančiame dvejetų susitikime L. Grigelio ir L. Mugevičiaus duetas kausis su R. Klaasenu ir R. Roelofse.

Sekmadienis prasidės pirmų abiejų rinktinių žaidėjų – L. Grigelio ir L. Harriso – dvikova, o paskutinėje akistatoje žais L. Mugevičius ir T. Vorsteris.

Tiesa, šeštadienio ir sekmadienio dvikovų dalyvius rinktinių kapitonai Rimvydas Mugevičius ir Marcos Ondruska gali pakeisti likus valandai iki susitikimų pradžios.

Primename, kad kovo mėnesį Šiauliuose vykusiame mače lietuviai su pajėgiausiu šalies tenisininku Ričardu Berankiu priešakyje 3:2 nugalėjo Norvegijos atstovus.

Mačo Kaune nugalėtojas rugsėjo mėnesį su Bosnijos ir Hercegovinos arba Turkijos rinktinėmis kovos dėl patekimo į pirmą Deviso taurės turnyro varžybų grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)