Mačo Sarajeve nugalėtojai iškovos teisę kitais metais žaisti pirmoje Deviso taurės Europos-Afrikos zonos grupėje.

Pasirengimą mačui prieš bosnius lietuviai pradės dar Vilniuje. Kitos savaitės pabaigoje visi rinktinės nariai čia planuoja susirinkti į trumpą treniruočių stovyklą.

„Į Bosniją vyksime pergalės. Suprantu, kad žaisti išvykoje nebus lengva, o tame regione sirgaliai savus palaiko turbūt su dviguba energija. Visgi tikiuosi, kad Vilniuje ir Sarajeve turėsime pakankamai laiko pasirengti susitikimui, o buvimas kartu leis mūsiškiams greitai pamiršti nesenus skaudžius pralaimėjimus“, – teigė R. Mugevičius.

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės sudėtį R. Mugevičius sakė, kad kiek ilgiau svarstė ketvirtoje komandos nario kandidatūrą.

„Buvo dar keli žaidėjai, kurių kandidatūras svarsčiau. Dovydą Šakinį pasirinkau dėl kelių paprastų priežasčių – iš visų kandidatų į ketvirtą vietą rinktinėje jis yra labiausiai patyręs, žaidęs daugiausiai Deviso taurės mačų. Be to, jei mūsų lyderiams reikėtų pagalbos dvejetų susitikime, Dovydas tam turbūt būtų labiausiai tinkamas žaidėjas“.

Bosnijos ir Hercegovinos bei Lietuvos teniso rinktinių susitikimas vyks rugsėjo 12-14 dienomis. Sarajeve bus sužaisti keturi vienetų ir vienas dvejetų mačai, kuriuos tiesiogiai transliuos BTV.

Pirmame šių metų Deviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mače Lietuvos tenisininkai įveikė Norvegijos rinktinę, o vėliau nugalėjo ir Pietų Afrikos tenisininkus. Bosniai buvo pajėgesni už Graikijos ir Suomijos rinktines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)