V. Durasovičius buvo arti to, kad laimėtų pirmą setą, nes rezultatui esant 5:4 jo naudai ir R. Berankiui atliekant padavimus jis pirmavo 40:15, o paskui turėjo dar dvi progas pateikti netikėtumą, tačiau galiausiai jas išeikvojo. Nuo šio momento iniciatyva jau tvirtai priklausė gerokai aukščiau vertinamam lietuviui, kuris savo pranašumą įrodė visuose setuose.

„Aš ir nenorėjau sužaisti pačio geriausio mačo karjeroje. Nemanau, kad šiandien to reikėjo. Iš tiesų varžovas žaidė geriau, nei aš tikėjausi. Pirmame sete buvo atkakli kova, kiek pamenu, jis net turėjo kelis „setpoint'us“. Bet pavyko įsižaisti, išnaudoti savo galimybes ir laimėti. Išnaudojau lemiamus momentus – to ir tereikėjo. Po Australijos turėjau poilsio, reikia įeiti ritmą. Bet kokiu atveju, pirmos dienos planą įgyvendinome 100 procentų“, – po susitikimo teigė R. Berankis.

Pirmoje Norvegijos ir Lietuvos tenisininkų dvikovoje 22-ejų metų Laurynas Grigelis (ATP-242) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2 nugalėjo Joachimą Bjerkę (ATP-938).

Taigi lietuviams iki galutinės pergalės betrūksta vieno laimėto mačo.

Šeštadienį 14 valandą vyks dvejetų mačas. Jame Lietuvos kapitonas Rimvydas Mugevičius nominavo abu rinktinės lyderius. Į kovą prieš juos stos norvegai V. Durasovičius ir Stianas Boretti. Tiesa, dvejetų sudėtis, kapitonų sprendimu, gali būti pakeista ir prieš pat mačą.

Dvikovą Osle stebi apie 80 lietuvių. Tarp jų – ir pažįstami veidai: Ramūnas Šiškauskas, Darius Mockus, Evaldas Žilionis-Pifas.

Norvegijos ir Lietuvos poros nugalėtojas antrame varžybų rate susitiks su Pietų Afrikos Respublikos arba Monako tenisininkais.

Mačo eiga:

Lietuvos komandą, be R. Berankio ir L. Grigelio, dar sudaro Lukas Mugevičius ir Mantas Bugailiškis.

Likusių dvikovų tvarkaraštis:

Vasario 1 d. (šeštadienis), 14 val.

S. Boretti / V. Durasovičius – R. Berankis / L.Grigelis

Vasario 2 d. (sekmadienis), 13 val.

J. Bjerke – R. Berankis

V. Durasovičius – L. Grigelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)