Jis analizuoja JAV rinktinės varžovų žaidėjus. Jis - pirmas iš vilniečių, išplaukęs į didžiuosius tarptautinius krepšinio vandenis. 1996 metais A. Karnišovas buvo išrinktas geriausiu Europos krepšininku. Lietuvos rinktinės sudėtyje Barselonos (1992) ir Atlantos (1996) olimpinėse žaidynėse jis iškovojo bronzos medalius, o Atėnuose (1995) - Europos čempionato sidabro medalį.

O štai Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas 9-erius metus dirbo Vilniaus krepšinio mokykloje, o 2012 metais atvykęs į Vilnių, dalinosi sukaupta patirtimi su VKM jaunaisiais krepšininkais. Juk VKM yra išugdžiusi ne vieną Lietuvos rinktinės žaidėją.

VKM treneris Vytautas Poteliūnas treniravo brolius Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius. V. Poteliūnas pasveikino brolius Lavrinovičius su pergale ir palinkėjo sėkmės artėjančiose varžybose.

„Turime gražią tradiciją po kiekvieno čempionato susitikti, pabendrauti“, – teigė V. Poteliūnas. - Tuo metu (kai juos treniravau) jie buvo ištįsę, liekni, fiziškai silpnoki, bet tikėjau, kad iš jų išeis krepšininkai ir neapsirikau“.

Lietuvos rinktinėje rungtyniauja VKM trenerio Gintauto Reginos auklėtinis Jonas Valančiūnas. Šią vasarą J. Valančiūnas VKM surengė stovyklą. Joje su jaunaisiais krepšininkais patarimais ir krepšinio paslaptimis dalinosi ne tik pats J. Valančiūnas, jo treneris G. Regina, VKM direktorius Šarūnas Sakalauskas, bet ir Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio J. Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas.

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio mėgėjų laukia ypatingos rungtynės su JAV ekipa. Kaip seksis J. Kazlausko vadovaujamai Lietuvos rinktinei? Ar VKM auklėtinis A. Karnišovas išanalizavo šiuokart priešininkų - lietuvių potencialą? Atsakymas - po dvikovos Madride.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)