Nors 24-erių J. Valančiūnas prieš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių startą buvo įvardijamas kaip didžiausia Lietuvos rinktinės jėga, ant savo pečių „ištempsianti“ visą komandą, kol kas milžino pasirodymas gerokai nuvilia.

Per ketverias sužaistas rungtynes uteniškis iš viso pelnė tik 22 taškus (vid. 5,5 per rungtynes), o krepšį iš dviejų taškų zonos jis atakuoja vos 38,1 proc. taiklumu (8/21 metimo). Nors pagal atkovotus kamuolius (vid. 7 per mačą) Jonas yra tarp geriausių turnyro žaidėjų ir statistikos lentelėje užima 7-ąją vietą, mažai kas ginčysis, kad „Raptors“ vidurio puolėjo pasirodymas kol kas yra tikrai ne toks, kokio galėjo tikėtis Jonas Kazlauskas ir visi Lietuvos krepšinio gerbėjai.

Ypač prastai Jonui susiklostė pastarasis mačas su Ispanija – per 19 min. aukštaūgis sugriebė 10 kamuolių, tačiau nepelnė nė taško, prametęs visus 6 savo dvitaškius, 2 kartus suklydo ir 2 kartus prasižengė. Į akis krito ir klaidos gynyboje – J. Valančiūnas po ispanų derinių nuolat likdavo sutrikęs ir niekaip nesuspėdavo prie tiesioginio savo oponento Pau Gasolio, kuris šaltakraujiškai į lietuvių krepšį smeigė visus 5 tritaškius ir iš viso surinko 23 taškus.

„Raptors“ analitikas R. Wolstatas po tokio J. Valančiūno pasirodymo liko priblokštas.

„Ar jūs kada nors matėte J. Valančiūną žaidžiantį blogiau? Ar „Raptors“ jau laikas susirūpinti?“, – socialiniame tinkle „Twitter“ sutrikęs klausė kanadietis.

„Toronto Sun“ portalui medžiagas rengiantis R. Wolstatas negalėjo paaiškinti, kas nutiko ryškiausiai Lietuvos krepšinio žvaigždei.

„Susidaro įspūdis, kad J. Valančiūnas nėra įsitraukęs į visą šį žaidynių ir žaidimo procesą ir viską daro puse jėgos“, – pažymėjo jis.

„J. Valančiūnas buvo tarsi nematomas, kaip ir Domantas Sabonis. Pastarasis bent jau pelnė 5 taškus. Tiesa, kartu sudėjus abu aukštaūgiai atkovojo 15 kamuolių“, – dėmesį į J. Valančiūno pasirodymą atkreipė ir NBC.com.

Kad J. Valančiūnas nėra panašus į save, gana piktdžiugiškai džiaugėsi ir Ispanijos žiniasklaida.

„Imperatorius Pau Gasolis padarė viską, kad Ispanijos rinktinės viltys tęsti kovą dėl medalių toliau būtų labai realios. R. Rubio aikštėje demonstravo geriausią savo formą, o Felipe Reyesas negailestingai susidorojo su savo principiniu varžovu po lenta J. Valančiūnu, taip ir nepelniusiu nė taško“, – džiūgavo Sport.es žurnalistas.

Priblokšti J. Valančiūno pasirodymu žaidynėse kol kas lieka ir „Raptors“ gerbėjai socialiniuose tinkluose bei oficialiame komandos interneto forume. Reakcijų yra visokių.

„Na ir nuviliantis žaidimas. JV sulig kiekvienomis rungtynėmis atrodo vis blogiau. Jis buvo laikomas vienu iš komandos lyderių, tačiau dabar yra bene blogiausias komandos žaidėjas. Velnias, kas su juo vyksta?“, – klausė vartotojas SoGu.

„Prieš šias rungtynes ant JV aš nelojau. Maniau, kad viskas dar priešakyje – nesiseka, tačiau jis susitvarkys. Visgi pastarąjį kartą jis atrodė tiesiog siaubingai, absoliučiai be orientacijos. Atkovojo kamuolių, bet nepadarė absoliučiai nieko daugiau. Ir įdomu, kas jam nutiko iš tikrųjų? Žaisdamas NBA jis atrodė kaip „Visų žvaigždžių“ lygio žaidėjas, turėjo problemų tik dėl gynybos. Tačiau dabar jis visiškai praradęs pasitikėjimą, komfortabilumą aikštelėje. Tiesiog brutalia jėga bando įkišti kamuolį į krepšį, tačiau akivaizdu, kad tai padaryti prieš P. Gasolio lygio varžovus – per banali idėja, – rašo vartotojas „UcanUwill“, – Aš vis dar tikiu, kad jis gali būti žvaigžde. Tačiau paaiškinti to, kas čia vyksta, negaliu.“

„Raptors“ forumas lūžta nuo įvairiausių komentarų – vieni J. Valančiūnui siūlo „eiti į rutulio stūmimo sektorių“, kiti teigia, kad problemų kelia nesusikalbėjimas su treneriu Jonu Kazlausku.

Pats J. Valančiūnas po pastarojo savo pasirodymo situacijos nekomentavo, tačiau aukštaūgį po aštrokų žurnalistų klausimų užstoti pabandė Mantas Kalnietis.

„Sunku pasakyti, kas jam nutiko – Jono reikia klausti. Bet čia ne vieno Jono bėdos – visi komandiškai laimime, visi komandiškai ir pralaimime, todėl reikia pripažinti, kad visi neišpildėme suplanuotų užduočių“, – diplomatiškai „centrą“ užstojo vienas geriausių Lietuvos rinktinės žaidėjų Rio de Žaneiro turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (606)