Žaidynėse Brazilijoje dalyvavo keturi Lietuvos dviračių sporto atstovai, iš kurių aukščiausią vietą užėmė Simona Krupeckaitė.

Olimpinių žaidynių treko varžybų moterų sprinto rungtyje ketvirtą kartą olimpiadoje dalyvavusi S. Krupeckaitė užėmė 7-ą, o keirine – 12-ą vietas. Dviračių plento varžybų moterų grupinėse lenktynėse (68 dalyvės) Daiva Tušlaitė užėmė 34-ą vietą, vyrų grupinėse lenktynėse (144 dalyviai) Ramūnas Navardauskas buvo 35-as, o Ignatas Konovalovas pasiekė finišą, bet viršijo laiko limitą ir nebuvo klasifikuotas.

LDSF prezidentas Romualdas Bakutis, vertindamas olimpiečių startus, pasidžiaugė, kad S. Krupeckaitė sugebėjo sugrįžti į pasaulio dviratininkių elitą, o D. Tušlaitė buvo arti 30-uko.

„Taktinės klaidos S. Krupeckaitei neleido užimti tokių vietų, kokių iš jos buvo laukiama, bet galime pasidžiaugti, kad ji po motinystės atostogų, per šiek tiek daugiau nei dvejus metus, sugebėjo sugrįžti į pasaulio dviračių treko elitą. Septinta vieta olimpiadoje nėra prastas rezultatas“, - sakė R. Bakutis, kuris yra ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vieceprezidentas.

Simona Krupeckaitė ir Dmitrijus Leopoldas

LDSF vadovas taip pat džiaugėsi, kad D. Tušlaitei pavyko tapti olimpiete ir žaidynėse parodyti gerą rezultatą.

„Daiva buvo patyrusi skaudžią traumą, bet, nepaisant to, sugebėjo paskutiniu momentu patekti į savo pirmas olimpines žaidynes. Daiva aplenkė daug pajėgių varžovių ir užėmė 34-ą vietą. Tai puikus pasiekimas“, – pažymėjo R. Bakutis.

LDSF prezidento teigimu, R. Navardauskas ir I. Konovalovas labai sunkioje kalnuotoje trasoje parodė viską, ką galėjo, o optimistiniai planai jiems buvo kelti pateikus pirmą olimpinės trasos variantą, kuris buvo žymiai palankesnis mūsų sportininkams.

Vertinimas „patenkinamai“, anot R. Bakučio, tikrai tinka nusakant rezultatą, kurį pavyko pasiekti per praėjusį olimpinį ciklą, kai Lietuvos dviračių sporto federacija ieškojo savo krypties, daugiau dėmesio skirdama vidinėms politinėms peripetijoms, o ne tikslingam ir koncentruotam darbui.

„Turime septintą vietą sprinte ir dvyliktą keirine, nors planavome 3-6 vietas. Nėra ko slėpti Simona olimpinėse lenktynėse padarė klaidų“, – apie S. Krupeckaitės pasirodymą kalbėjo LDSF Vykdomojo komiteto narys Bronislavas Pliavga. – Džiugu, kad Simona lieka sporte. Ji ruošiasi dalyvauti spalį Prancūzijoje vyksiančiame Europos treko čempionate.“

Lietuvos moterų dviračių plento rinktinės treneris Valerijus Konovalovas D. Tušlaitės pasirodymą įvertino patenkinamai.

„Daiva, rinkdama reikalingus taškus olimpiniam startui, spėjo įšokti į paskutinį Rio traukinio vagoną. Prieš olimpines žaidynes jai buvo surengta 24 dienų stovykla Kolumbijoje. D. Tušlaitės pasiekimą olimpiadoje vertinu patenkinamai. Daiva pranoko 18 pasaulio reitinge už ją aukščiau buvusių varžovių“, – sakė V. Konovalovas.

Daiva Tušlaitė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse

Apie dviratininkų pasirodymą kalbėjo LDSF viceprezidentas Vaclovas Šiugždinis.

„Mūsų vyrai, žinant, kokią sudėtingą kalnuotą trasą teko jiems įveikti, pasirodė pagal savo galimybes, – teigė V. Šiugždinis. – Labai džiaugiamės trenerio Artūro Kaspučio vadovaujamos komandos, kurioje buvo ir masažuotojas, ir mechanikas, sklandžiu darbu olimpinėse žaidynėse.“

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavusių dviratininkų treneriai pažymėjo, kad visi jų pageidavimai rengiantis olimpiadai buvo išpildyti ir jie neturi jokių priekaištų nei LTOK, nei Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD), nei Lietuvos dviračių sporto federacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)