„Jie abu – olimpiados prizininkai. O kuriam nešti vėliavą, jiems sutikus, lėmė burtai. Svarbiausia, kad jie tarpusavyje taip susitarė ir išsiaiškino“, – DELFI sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Primename, kad atidarymo ceremonijoje „Maracana“ stadione Lietuvos vėliavnešės pareigas ėjo buriuotoja Gintarė Scheidt.

Šeštadienį Lietuvos olimpiečiai žaidynių kaimelyje dalyvavo ir kitoje ceremonijoje, jau kvepiančioje olimpiados pabaiga.

Olimpinį kaimelį aplankė į Rio de Žaneirą atskridęs premjeras Algirdas Butkevičius. Ministras pirmininkas sveikinosi su varžybas jau baigusiais, bet namo dar neišvykusiais baidarininkais, lengvaatlečiais, bandė paguosti išvakarėse olimpinės čempionės titulo neapgynusią ir be planuoto medalio likusią penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Atletus, kuriems sekėsi geriau, A. Butkevičius patikino, kad lėšų biudžete olimpiečių premijoms pakaks.

Pabendravęs su sportininkais, premjeras patraukė apžiūrėti lietuvių kambarių kaimelyje, gydytojų darbo aplinkos, delegacijos biuro. Ilgesniam laikui ministrą pirmininką su palyda sulaikė kaimelio valgykla, kurioje svečiai pasistiprino.

Į Rio de Žaneirą atvykęs ketvirtadienį, Vyriausybės vadovas apsilankė šiuolaikinės penkiakovės varžybose, paplūdimio tinklinyje, vyrų krepšinio pusfinaliuose, baidarių ir kanojų irklavime.

Primename, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė Rio de Žaneire viešėjo pirmoje olimpinių žaidynių pusėje.

Žaidynių uždarymas vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį, nuo 2 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)