Antradienį pirmasis iš Lietuvos sportininkų kovas antradienį pradės jauniausias mūsų olimpietis – paguodos plaukimo barjerą sėkmingai įveikęs ir keturis varžovus aplenkęs į ketvirtfinalį pateko 18-metis Armandas Kelmelis. Vienviečių valčių ketvirtfinalio plaukimai prasidės 14.40 val. Lietuvos laiku.

Po valandos prie starto linijos prisiirs ir į vienviečių valčių varžybų ketvirtfinalį prasibrovusi lietuvė Lina Šaltytė, o 16.10 val. ir 16.40 val. mūsų laukia irklavimo pusfinaliai – dėl patekimo į finalą kovos dvi mūsų šalies porinės valtys – Donatos Vištartaitės ir Mildos Valčiukaitės pora bei Sauliaus Ritterio ir Mindaugo Griškonio duetas.

Saulius su Mindaugu šeštadienį laimėjo porinių dviviečių valčių klasės antrąjį plaukimą, o Donata ir Milda sunkiomis sąlygomis taip pat laimėjo savo kvalifikacinį plaukimą.

Vakare savo olimpines kovas pradės 100 m laisvo stiliaus distancijoje plaukiantis Simonas Bilis, o 200 m krūtine kvalifikaciją mėgins įveikti Giedrius Titenis.

Su permainingais vėjais toliau kovos ir abu Lietuvos buriuotojai – Gintarė Scheidt ir Juozas Bernotas. Abu jie po pirmųjų dviejų plaukimų užima 21-ąsias vietas.

Jau po vidurnakčio, 1 val. į antrąją savo kovą stos ir nervus mūšyje su Brazilija Lietuvos krepšinio sirgaliams gerokai patampiusi, bet pergalingai mačą užbaigusi krepšinio rinktinė. Šį kartą mūsiškių varžovais bus Nigerijos krepšininkai, kurie krepšinio turnyre pergalės skonio dar nepatyrė.

Jeigu pavyks įveikti kvalifikacines varžybas, ankstų trečiadienio rytą pusfinaliuose plauks S. Bilis ir G. Titenis.

Rugpjūčio 9 d., antradienis

14.40 val. Irklavimas, M1x, ketvirtfinalis – Armandas Kelmelis
15.10-15.50 val. Irklavimas, W1x, ketvirtfinalis – Lina Šaltytė
16.10 val. Irklavimas, W2x, pusfinalis – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
16.40 val. Irklavimas, M2x, pusfinalis – Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis
19.00-19.22 val. Plaukimas, 100 m l. st., kvalifikacija – Simonas Bilis
19.05-21.20 val. Buriavimas, moterų „Laser Radial“, 3-4 etapai – Gintarė Scheidt
19.47-20.14 val. Plaukimas, 200 m krūtine, kvalifikacija – Giedrius Titenis.
19.15-21.40 val. Buriavimas, vyrų RS:X klasė, 4-6 etapai – Juozas Bernotas

Po vidurnakčio

1.00 val. Krepšinis. B grupės varžybos Lietuva – Nigerija
4.00 val. Plaukimas, 100 m. l. st pusfinalis – Simonas Bilis*
4.57 val. Plaukimas, 200 m krūtine pusfinalis – Giedrius Titenis*

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)