Į Braziliją vykti nebereikės Andrejui Kraitorui, penkiskart pasaulio čempionui Aleksejui Korovaškovui, Aleksandrui Diačenkai, Jelenai Aniušinai ir Natalijai Podolskajai.

23-ejų A. Kraitoras – vienas pagrindinių pasaulio vyrų kanojų 200 metrų irklavimo rungties, kurioje kovos ir 22-ejų metų lietuvis Henrikas Žustautas, lyderių.

Rusijos atstovas tiek 2015, tiek 2016 metais iškovojo Europos čempionato aukso medalį. Jo vietą olimpinėse žaidynėse užims Irano sportininkas.

H. Žustautui, kuris prieš tris savaites tapo Europos vicečempionu, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) yra iškėlęs tikslą Rio užimti 1-6 vietą.

Iš viso tarptautinės atskirų sporto šakų federacijos jau diskvalifikavo 18-a Rusijos olimpiečių. Dar 67-i (visa lengvosios atletikos rinktinė) buvo pašalinta iš žaidynių jau anksčiau.

Primename, kad Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės startuoja jau po 10 dienų – rugpjūčio 5-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)