V. Šeškus: pernelyg įsijaučiau

Griežto teisėjų įvertinimo antradienį „Lietuvos ryto“ arenoje susilaukė abiejų ekipų treneriai, analogiškai buvo nubaustas ir vakaro herojus Gediminas Orelikas.

Bet vilniečiams dėl techninių pražangų po dvikovos širdį sopėjo kur kas mažiau nei svečiams.

„Jeigu atvirai, tai aš pernelyg įsijaučiau“, – atvirai prisipažino V. Šeškus.

Linksmai nusiteikęs emocingasis treneris nesutriko ir paklaustas, kiek techninių pražangų leistų sau užsidirbti per šį Europos taurės turnyro sezoną.

„Septynios ar aštuonios būtų normaliai“, – kiek pagalvojęs įvertino V. Šeškus.

Tuo metu jo tiesioginiam oponentui Z. Lukičiui gerokai per daug atrodė ir viena techninė pražanga.

„Nesuprantu: aš tiesiog atsisėdau ir už tai gavau techninę pražangą. Buvau nepatenkintas, bet ničnieko nepasakiau teisėjams“, – įsikarščiavęs stebėjosi specialistas iš Serbijos.

Paneigė savo žodžius

Antradienį V. Šeškus turėjo retą progą pagirti ne tik 27 taškus surinkusį ir kelis sudėtingus tritaškius pataikiusį G. Oreliką, bet ir visą savo komandą, įskaitant atsarginius žaidėjus.

Trečio kėlinio pabaigoje treneris net pamiršo praėjusį mėnesį duotą pažadą niekada neleisti į aikštę visų keturių ekipos legionierių vienu metu.

„Atlikęs keitimus pats pagalvojau, kad kažkada buvau priešingai sakęs. Bet mes vis geriau suprantame vienas kitą. Pasižiūrėkite, vien kaip Billy Barono pasirodymas palengvino mums žaidimą – komandai iškart pasidarė lengviau kvėpuoti. Labai malonu, kad kiekvieną kartą atsiranda vis naujas žmogelis. Aišku, jie daro klaidų, ypač gynyboje, bet jų neišvengsi“, – kalbėjo V. Šeškus.

Specialistas dėkojo auklėtiniams ir už tai, kad jie kaip įmanydami tiksliau vykdė jo nurodymus ginantis.

„Galvojome, kad varžovai yra fiziškai stipresni, todėl labai stengėmės padėti vieni kitiems baudos aikštelėje. Net ir kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjome“, – džiaugėsi „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Z. Lukičius: „Lietuvos rytas“ turės bėdų prieš gerus aukštaūgius

Savo ruožtu, Z. Lukičius nesėkmės priežasčių ieškojo pirmoje rungtynių dalyje, per kurią šeimininkai surinko 49 taškus (49:39).

„Mačas buvo baigtas pirmoje pusėje. Po pertraukos bandėme atsigriebti, prisivijome varžovus, bet prametėme tris metimus nedengiami“, – apgailestavo Z. Lukičius.

Zoranas Lukičius

Serbas tvirtino vykdamas į Vilnių nesitikėjęs mažesnio varžovų pasipriešinimo, bet įgėlė vilniečiams dėl jų žaidimo stiliaus, paremto tolimais metimais ir paprastais deriniais.

„Suprantu, ką jie daro. Mano komandos problema, kad mes nepasinaudojome savo privalumais. Bet pastebėsiu, kad „Lietuvos rytui“ taip žaidžiant bus sunku žengti kitą žingsnį į aukštesnį lygį ir varžytis su komandomis, kurios turi gerus aukštaūgius“, – sakė Z. Lukičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)