Per savo karjerą Valdas Dabkus yra vilkėjęs įvairių Lietuvos komandų marškinėlius, o taip pat rungtyniavęs Lenkijoje, Italijoje, Latvijoje bei Kipre.

Geru žaidimu gynyboje pasižymintis 2003-ių metų Lenkijos čempionas 2007-ais metais buvo išrinktas geriausiai besiginančiu LKL krepšininku.

Priminsime, jog kiek anksčiau „Juventus“ ekipa sudarė sutartį su vyriausiu treneriu Dainiumi Adomaičiu bei pratęsė kontraktus su Sauliumi Kulviečiu, Edgaru Stanioniu bei Nikita Barinovu. Komandoje liks ir jaunieji uteniškiai Jaunius Davkniukas ir Arijus Pašakarnys.

Utenos klubas taip pat sudarė vienerių metų kontraktą su 192 cm ūgio gynėju Dariumi Pakamaniu. Jis „Juventus“ klubo marškinėlius gynėjas jau yra vilkėjęs 2009-10 bei 2011-12 metų sezonais.

D. Pakamanis praėjusį sezoną buvo vienas pagrindinių Šiaulių „Šiaulių“ komandos krepšininkų ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse per 27 minutes į varžovų krepšį įmesdavo po 9,4 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio, atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo beveik po +10 naudingumo balų.

2011-12 metų sezone rungtyniaudamas Utenoje, gynėjas LKL čempionate per vidutiniškai 30 ant parketo praleistų minučių pelnydavo po 11,2 taško, sugriebdavo po 5,4 kamuolio, atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po +13,7 naudingumo balų.

Be Lietuvos klubų, per savo karjerą iš Mažeikių kilęs D. Pakamanis taip pat yra vilkėjęs Ispanijos, Vokietijos bei Ukrainos komandų marškinėlius.

D. Pakamanis tris kartus yra tapęs LKL bronzos medalių laimėtoju,o praėjusį sezoną pasidabino Baltijos krepšinio lygos (BBL) aukso medaliu.

Uteniškiai domisi ir amerikiečiu Rashaunu Broadusu, bet kol kas oficialiai kontraktas dar nepasirašytas.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)