Nors ne visi Kanados komandos aistruoliai puola smerkti jaunąjį lietuvį, tačiau yra ir tokių, kurie jau „dėkoja“ jam už sugadintą sezoną, nes nebetiki, kad „Raptors“ sužibės atkrintamosiose varžybose.

Bene daugiausiai skirtingų nuomonių ir komentarų torontiečiai išliejo portale raptorsrepublic.com

„Gerai, kad jį pagavo dabar, nes kitu atveju jis būtų taip pat elgęsis dar porą kartų ir viskas tada galėjo baigtis tragedija – avarija ir jo paties ar kito žmogaus, pavyzdžiui, dviejų vaikų motinos, žūtimi. Tuomet tai būtų tikra katastrofa“, – pareiškė vienas fanas.

„Jam reikėtų turėti asmeninį vairuotoją. Be to, jei jau uždirbi milijonus, nejaugi sunku išsikviesti taksi“, – stebėjosi kitas.

„Kas čia tokio? Žmogus išgėrė du bokalus alaus ir iškart tapo blogesnis už Aaroną Gray'ų (buvusi atsarginį „Raptors“ aukštaūgį – DELFI)“, – gynė J. Valančiūną jo gerbėjas.

„„Raptors“ generaliniam vadybininkui Masai Ujiri reikėtų pasekti sero Alexo Fergusono praktika, kai jis nusisamdydavo kelis vyrukus, kad šie prižiūrėtų, kur Roy'us Keanas ir Ryanas Giggsas išgėrinėja“, – originalų patarimą davė kitas „Raptors“ sirgalius.

„Jonai, kodėl būtent dabar? Ar negalėjai palaukti, kol baigsis atkrintamosios varžybos?“, – retoriškai klausė dar vienas aistruolis.

„Taigi iš esmės Jonas pragėrė mūsų šansus iškovoti šį sezoną 50 pergalių ir pirmame atkrintamųjų rate susitikti su Vašingtono „Wizards“ klubu“, – krimtosi kitas.

„Komanda privalo suspenduoti taip nusižengusi žaidėją, ar ne? Ir kuo greičiau. Ir jei J. Valančiūnas bus pripažintas kaltu, jam reikės vairuotojo“, – svarstė dar vienas kanadietis.

„J. Valančiūno byla teisme bus nagrinėjama balandžio 22 dieną, o tokiu metu jau vyks NBA atkrintamųjų pirmasis ratas. Įtariu, kad „Raptors“ mėgins paankstinti bylos datą, bet jiems gali ir nepavykti“, – nerimavo „Raptors“ fanas.

„Geroji šio įvykio pusė – niekas nenukentėjo ir nežuvo“, – bandė teigiamų dalykų įžvelgti kitas.

„Žmonės jau net nebepamena to, kad Kobe Bryantas buvo kaltinamas dėl mėginimo išprievartauti, o juk ši žinia šmėžavo visose šalies naujienose. Taigi labai abejoju tuo, kad šis J. Valančiūno incidentas bus prisimenamas ilgai“, – įdomią paralelę išvedė dar vienas sirgalius.

* * *

Primename, kad J. Valančiūną pareigūnai sulaikė antradienį, apie 2 val. 30 min. nakties, reaguodami į Ontarijo provincijos policijos pranešimą, kad krepšininkui priklausančiame automobilyje buvo pastebėti atidaryti alaus buteliai, ir įtarus, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Lietuvis į alkotesterį pripūtė daugiau nei 0,8 promilės alkoholio. Kiek tiksliai, neskelbiama, tačiau tai jau viršija Kanadoje leidžiamą neblaivumo laipsnį.

Pirmą kartą taip nusižengusiam vairuotojui gresia 1000 JAV dolerių bauda ir teisių praradimas metams.

J. Valančiūno byla teisme bus nagrinėjama balandžio 22 dieną Kolingvudo mieste. Be piniginės baudos, J. Valančiūnui gresia ir diskvalifikavimas.

Tai – jau ne pirmasis J. Valančiūno incidentas prie vairo. Dar žaisdamas Lietuvoje, 2010 metų gegužę, jis buvo įkliuvęs, kai vairavo be teisių, o 2011 metų kovą į jo automobilį atsitrenkė merginos vairuojama „Toyota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)