Ilsėtis R. Seibutis gali jau nuo gegužės 23 d., kuomet sezoną pabaigė lietuvio atstovaujamas Stambulo „Darussafaka“ (Turkija) klubas.

Didžiąją atostogų dalį gynėjas praleido tėvynėje, Baltijos pajūryje.

„Ši vasara man bene ilgiausia poilsio atžvilgiu. Penkerius ar šešerius metus atostogaudavau ilgiausiai dvi savaites, o šįkart laiko tikrai pakako pailsėti fiziškai ir psichologiškai, pabūti su šeima, sūneliu. Tik oras galėjo būti geresnis, bet kai esi su brangiausiais žmonėmis, tai nėra labai svarbu“, – artimųjų draugija džiaugėsi R. Seibutis.

Vis dėlto jis būtų kur kas laimingesnis, jei išskristi iš Stambulo nebūtų reikėję taip anksti.

Puikiai reguliariajame Turkijos čempionato sezone pasirodžiusi ir trečią vietą užėmusi „Darussafaka“ atkrintamąsias varžybas pradėjo akistata su „Trabzonspor“. Atsitiko tai, ko niekas nelaukė: šeštoje vietoje likę Trabzono atstovai iškovojo dvi pergales iš eilės ir eliminavo R. Seibučio komandą iš kovos dėl medalių.

„Sezoną galima suskirstyti į dvi dalis. Geroji truko septynis mėnesius iki atkrintamųjų varžybų, o antroji buvo prasta, nenusisekė. Todėl jausmai – dvejopi. Mano sutartis su klubu galios dar vienerius metus, tad tikiuosi, kad kitą sezoną baigsime linksmiau“, – kalbėjo R. Seibutis.

Bent jau nuotykių jis tikrai patirs daugiau, kadangi „Darussafaka“ šią savaitę buvo pakviesta varžytis Eurolygoje.

Bet prieš tai laukia rugsėjį vyksiantis Europos čempionatas, ir niekas neabejoja, kad Jonas Kazlauskas rinktinės dvyliktuke ras vietos vienam patikimiausių savo ginklų.

„Ištisus metus bendrauju su rinktinės nariais, susirašome po svarbesnių pergalių. Visi laukiame stovyklos pradžios. Tikiu, kad susirinksime geros nuotaikos ir kupini optimizmo“, – į priekį žvelgė R. Seibutis.

Bent jau pačiam gynėjui optimizmo niekada netrūksta, ir jo pernelyg nenumušė Lietuvos rinktinės nuostoliai. Jau aišku, kad į treniruočių stovyklą neatvyks Donatas Motiejūnas ir Martynas Pocius, veikiausiai nebus ir Lino Kleizos bei Darjušo Lavrinovičiaus.

„Sudėties aš stengiuosi nevertinti, nes ne vieną kartą esu nudegęs. Yra kaip yra, vienais metais negali vienas, kitais – kitas. Turime labiau susikoncentruoti ir kompensuoti netektis vienybe, komandiniu darbu. Manau, turime daug žaidėjų, kurie gali imtis lyderio vaidmens. Paskutiniais metais Jonas Valančiūnas buvo tas žmogus, per kurį žaisdavome, bet yra ir kitų, rungtyniaujančių gerame lygyje ir turinčių daug patirties“, – rinktinės pajėgumu įsitikinęs R. Seibutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)