„Vaiko širdis“ — tai filmas, kuriame labai jautriai perteikti tėvų išgyvenimai dėl vaiko ligos. Filmo demonstravimo metu tvyrojo labai jaudinanti rimtis.

Iš kino salės išėjusių vaikų jau laukė staigmena: atvyko pagrindiniai renginio svečiai – „Žalgirio“ krepšininkai. Nuo pirmųjų sekundžių vaikai tiesiog užgriuvo krepšininkus Tadą Klimavičių, Mindaugą Kuzminską bei Artūrą Milaknį. Vaikai norėjo fotografuotis, kalbėtis.

Renginio dalyviai išklausė sportininkų pasisakymų, istorijų, kaip jie pradėjo žaisti „Žalgirio“ komandoje. Vaikai įteikė žalgiriečiams Lietuvos sporto muziejaus parengtus diplomus bei gėles ir pradėjo klausimų maratoną.

Nedrąsiai pradėję, vėliau mažieji įsivažiavo ir klausė visų jiems rūpimų klausimų, linkėjo sėkmės ateities varžybose. Mergina, gyvenanti su persodinta širdimi, aistringa krepšinio gerbėja, apgailestavo, kad neįmanoma nusipirkti bilietų į Europos krepšinio čempionatą.

Nušvitę šypsenomis vaikai priėmė iš sportininkų naujausius „Žalgirio“ kalendorius su autografais, dovanas iš muziejaus, žurnalus „Olimpinė panorama“. Nė vienas neliko be dovanų ir gražių emocijų.

Renginiui pasibaigus, keli laimingieji turėjo galimybę pamatyti žalgiriečių treniruotę.

Renginyje dalyvavę neįgalūs vaikai taip pat gali tapti čempionais, gali pasiekti užsibrėžtus tikslus ir laimėti ne vieną gyvenimo pergalę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją