„Rungtynės išėjo ne tokios, kokių norėjome ir tikėjomės. Varžovėms pavyko pirmus du kėlinius sulėtinti tempą. Kaip ir ankstesnėse rungtynėse, pasijuto jaudulys. Tai leido varžovėms atitrūkti ir jaustis daug saugiau nei mums. Net ir trečiame kėlinyje žaidėjos darė tas jaudulio klaidas. Nemanau, kad komanda buvo nusiteikusi teisingai. Tikiuosi, kad rasime jėgų ateinančioms rungtynėms ir turėsime tą šansą kovoti dėl olimpinio kelialapio", - po rungtynių sakė Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Net ir praradusios vidurio puolėją Gintarę Petronytę, kuri pasitraukė iš žaidimo dėl skaudančios nugaros dar baigiantis pirmam kėliniui, lietuvės kovėsi iki pabaigos. Vienu metu, trečio kėlinio pradžioje, baltarusių pranašumas siekė 19 taškų. Tačiau viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

Lietuvos rinktinė turėjo galimybę laimėti rungtynes, kuomet baltarusės suklydo išsimesdamos kamuolį po sėkmingo lietuvių metimo likus vos pusantros sekundės iki rungtynių pabaigos. Tačiau pelnyti lemtingų taškų nepavyko.

„Dar niekas neprarasta. Turime dvejas rungtynes ir šansą patekti į olimpines žaidynes. Kabinsimės nagais“, - tvirtino Lietuvos rinktinės atakuojanti gynėja Marina Solopova.

Jau ketvirtadienį Lietuvos krepšininkės pusfinalyje dėl 5-8 vietų žais su Turkijos ekipa, kuri ketvirtfinalyje 63:75 nusileido Serbijos rinktinei.

Europos čempionės iškovos kelialapį į 2016 metų vasaros olimpiadą, o 2-5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinėse žaidynėse varžysis papildomame atrankos turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)