Lietuvos sporto žurnalistų balsavime krepšininkas surinko 13 balsų ir už nugaros paliko „Prienų“ puolėją Arną Labucką surinkusį 3 balsus ir trečioje vietoje likusį „Šiaulių“ vidurio puolėją Julių Juciką, surinkusį 2 pirmos vietos balsus.

G. Orelikas LKL čempionatą pradėjo užtikrintai ir kol kas yra vienas iš svarbiausių žaidėjų sostinės ekipoje. Krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 14,8 taško, atkovodavo po 3,2 atšokusio kamuolio ir rinkdavo po 15,1 naudingumo balo.

Gediminas Orelikas geriausias rungtynes sužaidė prieš Klaipėdos „Neptūno“ ekipą, kai per susitikimą pelnė 21 tašką (6/9 trit., 6 at. kam., 26 naud. balai), o „Lietuvos rytas“ 75:63 įveikė klaipėdiečius.

Tapo ir geriausiu savaitės žaidėju

„Lietuvos ryto“ krepšininkas sekmadienio dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ per 23 minutes pelnė 22 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

Vilniečiai be didesnio vargo 96:52 įveikė „Nevėžį“ ir toliau yra viena iš pirmaujančių komandų LKL čempionate.

Į savaitės žaidėjo titulą pretendavo ir perimtų kamuolių rekordą pagerinęs Utenos „Juventus“ gynėjas Rashaunas Broadusas. Amerikietis rungtynėse su „Prienais“ pelnė 13 taškų, atkovojo 6, perėmė 8 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, krepšininkas suklydo 5 kartus, tačiau tai nesutrukdė jo vedamai ekipai įveikti „Prienus“ 91:56.

Į savaitės žaidėjo titulą taip pat pretendavo:

Rashaunas Broadusas („Juventus“) – 1 rungtynės, 13 tšk., 6 at. kam., 8 per. kam., 8 rez. perd., 21 naud. balas;

Michealas Dixonas („Dzūkija“) – 1 rungtynės, 17 tšk., 5 at. kam., 21 naud. balas;

Kirilas Natiažko („Lietuvos rytas“) – 1 rungtynės, 15 tšk., 9 at. kam., 22 naud. balai.

Savaitės žaidėjas renkamas atsižvelgiant į asmeninius krepšininko rodiklius ir jo komandos rezultatus.

Kornelija Balčiunaitė

Naudingiausia LMKL savaitės žaidėja tapo K. Balčiūnaitė

Naudingiausia Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) septintojo turo žaidėja tapo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ kapitonė Kornelija Balčiūnaitė, surinkusi 36 naudingumo balus.

33 metų 176 cm ūgio puolėja per 38 žaidimo minutes į Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ krepšį įmetė 18 taškų (7/9 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 4/8 baudos metimai), sugriebė 16, perėmė 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas, 2 sykius pažeidė taisykles ir 2 kartus suklydo.

Antroje ir trečioje pozicijose – dar dvi „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos – Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė (30 naud. bal.) ir Gintarė Jasiunskaitė (29 naud. bal.).

Ketvirtoje vietoje liko „Utenos“ vidurio puolėja Kristina Alminaitė, surinkusi 27 naudingumo balus, o penketuką užbaigė Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ legionierė iš Ukrainos Vita Horobets – 26 naudingumo balai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)