Pati augusi septynių vaikų šeimoje mergina sugalvojo būdą, kaip paremti daugiavaikes šeimas. Ir tai nėra kokios nors užsitęsusios tinklininkei Kalėdos. „Per Kalėdas visi užsiima panašiais dalykais, o jau kitą dieną pamiršta. Mes stengiamės, kad tai nebūtų vienos dienos reikalas“, - sako pasaulio jaunimo ir Europos jaunių čempionė.

Mes – tai ji ir bendraminčiai. Sportininkė pirmoji sugalvojo idėja, kaip padėti tiems, kuriems to reikia.

„Tiesiog kilo idėja surinkti daiktus ir tam kreiptis į žmones ir tiek. Tiesiog taip pagalvojau ir kreipiausi į „Facebook“ draugus. Ir labai daug žmonių prie tos akcijos prisidėjo“, - kalbėjo M. Povilaitytė.

Iš pradžių daiktai buvo renkami vaikų namų auklėtiniams. Į vaikų namus ir buvo nukreiptos pirmosios jos paramos siuntos. Bet vėliau Monika nutarė, kad labiau jų reikia kitai kategorijai vaikų: „Matot, vaikų namuose jie yra ir pavalgę ir aprengti. Daugiavaikėse šeimose taip būna ne visada".

Mergina neslėpė, kad ir jai augant pertekliaus nesijautė.

„Kai šeimoje yra daug vaikų, tai niekada joje nebus visko pakankamai“, – sakė Europos žaidynių prizininkė.

Nors pati ji yra gimusi Tytuvėnuose, dabar remia Vilniaus rajono šeimas. „Todėl, kad jos yra arčiausiai mano šiuo metu gyvenamosios vietos. Taip daug lengviau viską sukoordinuoti nuvežti,“ – aiškino M. Povilaitytė.

Bendradarbiaudama su socialinėmis tarnybomis, sportininkė išsiaiškina tas šeimas, kurioms reikia pagalbos.

„Labai daug kas veža daiktus. Turime dvi vietas, kur juos priimame. „Get Fit“ sporto klube Vingio parke ir Žirmūnuose esančiame uždarame tinklinio aikštyne. Todėl negaliu dabar pasakyti kiek ko yra surinkta, bet tikrai visko bus daug“, – pasakojo tinklininkė.

Ar bandė savo remiamus vaikus užkrėsti savo sporto šaka? Taip, bet atidėjo tą idėją ateičiai.

„Turėjau puikią idėja – kviesti vaikų namų vaikus į tinklinį. Galvojau – jie turėtų pramogą, kurių neturi tiek labai daug, o gal ko nors išmoktų ir susidomėtų sportu? Bet viskas nėra taip paprasta, ne taip lengvai juos iš ten išleidžia. Gal tą idėją įgyvendinsiu kada nors ateityje,“ – kalbėjo vaikų problemoms neabejinga sportininkė.

M. Povilaitytės, rungtyniaujančios vienoje komandoje su Ieva Dumbauskaite, sezonas šiemet prasidės anksti – gegužės mėnesį. Tinklininkės jam jau pradėjo ruoštis. Šiuo metu jos tai daro Vilniuje, bet žada dar važiuoti ruoštis į stovyklą.

* * *

Norintys ir galintys prisidėti prie M. Povilaitytės ir jos bendraminčių renkamos paramos daugiavaikėms šeimoms rašykite info@monikapovilaityte.lt