Sostinėje pasibaigusiuose Lietuvos vyrų ir moterų šimtalangių šaškių čempionatuose, kuriuose dešimt pajėgiausių žaidėjų vyrų ir septynios geriausios žaidėjos moterys kovojo ne tik dėl medalių komplektų, bet ir dėl teisės atstovauti šaliai Europos vyrų ir moterų čempionatuose, kurie vyks spalio mėnesį Izmire (Turkija), triumfavo E. Bužinskis ir Roma Šidlauskienė.

Vyrų čempionate finišą su lygiu rezultatu (14 taškų iš 18 galimų) pasiekė trys dalyviai - tarptautiniai didmeistriai E. Bužinskis, Aleksejus Domčevas ir pasaulio jaunimo čempionas Arturas Tunkevičius.

Papildomas šių žaidėjų mačas su sutrumpinta laiko kontrole baigėsi E. Bužinskio triumfu, kuris surinko 3 taškus.

Sidabro medalis atiteko A. Domčevui (2 tšk.), o bronzos apdovanojimas buvo įteiktas A. Tunkevičiui (1 tšk.).

Moterų pirmenybių čempione tapo tarptautinė meistrė R. Šidlauskienė, kuri surinko 11 taškų iš 12 galimų.

Sidabro medalis atiteko Laimai Adlytei (10 tšk.), o bronza tenkinosi 2015 metų Lietuvos čempionė Veronika Vilčinska (9 tšk.).

Trys geriausiai pasirodę Lietuvos vyrai ir dvi stipriausios moterys spalio mėnesio pradžioje atstovaus šaliai Europos komandiniame šalių čempionate Estijos sostinėje Taline, o spalio mėnesio pabaigoje Lietuvos čempionai kovos Europos asmeniniuose čempionatuose Turkijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)