„XC-Eliminator“ yra pakankamai jaunas kalnų dviračių varžybų formatas. Šios rungties metu vyksta atskiri startai po 4 dviratininkus, kurie po duoto signalo varžosi tarpusavyje. Du greičiausi sportininkai, įveikę trasą, patenka į kitą etapą, o kiti – baigia savo pasirodymą.

Šis varžybų formatas skiriasi nuo klasikinių kalnų dviračių sporto kroso varžybų, tokių kaip „MTB mėgėjų taurė“ tuo, kad tai yra trumpos distancijos rungtis. Taip pat varžybos vykdomos ne masiniu startu, o atskirai po keletą dviratininkų. Kadangi ši trasa yra pakankamai trumpa, palyginus su maratonine, sportininkai tokiose varžybose turi galimybę pademonstruoti savo – kaip sprinterio – sugebėjimus.

Varžybos antrąjį birželio sekmadienį bus vykdomos šalia Balsio (dar vadinamo Žalieji ežerai) ežero. Trumpa 1 km trasa driekiasi raizgytu reljefu – dviratininkų lauks fizinis iššūkis stačiose įkalnėse bei greituose, bet techniškuose nusileidimuose.

Pirmą kartą tokio formato varžybos buvo įgyvendintos 2010 metais Vokietijoje, o 2012 metais jau buvo įtrauktos į kalnų dviračių pasaulio čempionato rungčių sąrašą.

Ateinantį sekmadienį pristatydami šią rungtį kalnų dviračių sporto klubas „MTB cycling club“ taip pat ją įjungė į jau antrą kartą organizuojamų kalnų dviračių mėgėjams varžybų „MTB mėgėjų taurė“ tinklelį.

„Tai yra rungtis, kurią žiūrovas gali pamatyti įvairiose trasos vietose, nes ji yra trumpa, bei vyksta daug atskiro starto važiavimų. Tikimės, kad tokio formato varžybos padidins dviračių sporto entuziastų skaičių ir dėl šios priežasties atsiras daugiau dalyvių ir masiškuose, rekordinio skaičiaus dalyvių susilaukiančiuose renginiuose, tokiuose kaip „MTB mėgėjų taurė“, – sakė varžybų sumanytojas Tautvydas Lukšas“

Birželio 8 d. „XCEliminatoriaus“ ir „MTB mėgėjų taurė“ veiksmas vyks Gulbinų g., netoli Balsio ežero nuo 10 val ir iki pat 16 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)