Plimute, Didžiojoje Briatnijoje, „auksinę žuvelę“ treniruojantis J. Ruddas neabejoja, kad tai toli gražu nėra nuostabios istorijos pabaiga – lietuvė klusniai dirba kiekvienoje treniruotėje su tikslu sužibėti ir 2016-ų žaidynėse Rio de Žaneire.

Kitą savaitę, gruodžio 12-16 dienomis, R. Meilutytė startuos pasaulio plaukimo čempionate 25 metrų baseine, o tai yra dalis iš kruopščiai suplanuoto ketverių metų trukmės pasiruošimo kitai olimpiadai.

Turkijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse lietuvė plauks penkias rungtis, o 50 ir 100 m krūtine distancijose neginčijamai bus viena favoričių.

„Rūtos istorija dar toli iki pabaigos, – „The Herald“ sakė lietuvės treneris J. Ruddas. – Ji vis dar bręsta, turi daug metų prieš akis, o jos jėga tik stiprėja“.

Nors ir šlovinama lyg roko žvaigždė, plaukikė, anot trenerio, neriečia nosies ir nemiega ant laurų.

„Ji vis dar alkana, nori tobulėti ir visada galvoja apie 2016-ų žaidynes Rio de Žaneire. Ji nėra patenkinta tik vienu olimpiniu medaliu“, – tęsė J. Ruddas.

Jis dar kartą pabrėžė, kad R. Meilutytės sėkmės paslaptis – pavyzdingas požiūris į treniruotes.

„Kartais jaunesnius plaukikus būna sunku įtikinti daryti vieną ar kitą dalyką. Taip pat, kai kuriems iš jų, sunku pamatyti šviesą tunelio galę, kai šaltą lapkričio rytą tenka eiti į treniruotę, tačiau Rūta yra labai atkakli“, – džiaugėsi J. Ruddas.

Gerai, kad čia ne pasaka, kur „auksinės žuvelės“ turi vieną ar tris norus. Nors ir sunku patikėti, ypač žinant kokiomis sąlygomis prasidėjo plaukikės karjera Lietuvoje, tai – realybė, kurioje stebuklus pildo ne „auksinė žuvelė“, o pati R. Meilutytė.