Velsas – Airija 23:16 (15:9).

Pralaimėjęs pirmajame ture anglams Velsas atsitiesė ir skina vieną pergalę po kitos. Įsibėgėjusių valų nesustabdė ir čempionai airiai. Sausakimšame Kardifo stadione šeimininkai pademonstravo aukščiausią lygį nuo pat mačo pradžios. Nepaisant to, kad Velso žaidėjas Samsonas Lee patyrė traumą, o kapitonas Samas Warburtonas buvo nubaustas geltona kortele, šeimininkai vertė varžovus rinkti pražangas, o patys taikliais baudos smūgiais išsiveržė į priekį.

Žiūrovai galėjo žavėtis taikliais abiejų komandų žvaigždžių Leigho Halfpenny ir Jonathano Sextono smūgiais, o po pirmojo kėlinio Velsas pirmavo 15:9. Antrajame kėlinyje tik po keitimo aikštelėje pasirodęs Velso rinktinės centro žaidėjas Scottas Williamsas atliko žeminimą ir įtvirtino puikią šeimininkų pergalę.

Šios rungtynės buvo išskirtinės S. Warburtonui, kuris 34-ąjį kartą vilkėjo kapitono raištį ir tapo šalies rekordininku. Tuo metu airis Paulas O'Connellis tapo vos ketvirtuoju žmogumi, sužaidusiu Airijos rinktinėje bent 100 mačų. Šis P. O'Conneliui įsimintinas mačas visgi baigėsi liūdnai, nes airiai po devynių pergalių iš eilės „Šešiose nacijose“ turėjo pajusti pralaimėjimo kartėlį.

Dėl taškų santykio Airija po šio turo turnyro lentelėje užima antrą vietą, o Velsas – trečią.

Anglija – Škotija 25:13 (10:13).

Anglijos rinktinė turėjo puikią galimybę pasigerinti taškų santykį ir įgyti geras pozicijas kovojant dėl turnyro trofėjaus, bet mače su autsaidere Škotija turėjo gerokai pavargti, kad išvis pasiektų pergalę.
Nors anglai jau 5 min. išsiveržė į priekį 7:0, kovingieji škotai atsakė sėkminga Marko Bennetto ataka. Po dviejų taiklių baudos smūgių škotai net išsiveržė į priekį ir laimėjo pirmąjį kėlinį 13:10. Visgi, antrajame kėlinyje Anglijos rinktinė nusprendė nebejuokauti ir, pademonstravusi galingą žaidimą, iškovojo svarbią pergalę.

Anglus į priekį vedė 15 taškų pelnęs George'as Fordas. Po žeminimą dar atliko Jonathanas Josephas ir Jackas Nowellas.

Už pergalę prieš škotus anglams jau 73-iąjį kartą atiteko „Calcutta“ taurė.

Italija – Prancūzija 0:29 (0:9).

Prancūzijos regbio rinktinė Romoje iškovojo antrąją pergalę šių metų turnyre ir išsaugojo nedideles viltis kovoti dėl čempionės titulo. Pirmajame kėlinyje baudos smūgius realizavę Camille'as Lopezas ir Scottas Speddingas išvedė prancūzus į priekį 9:0. Po pertraukos Yoannas Maesti ir Mathieu Bastareaud po sėkmingų atakų prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir neleido šeimininkams net pagalvoti apie teigiamą rezultatą.

Šios poros nugalėtojas kasmet yra apdovanojamas Garibaldžio taure.

Prancūzijos komanda kitą savaitę paskutiniame ture Londone žais su Anglija. Prancūzams norint iškovoti „Šešių nacijų“ trofėjų būtina ne tik pergalė, bet ir palankūs kitų susitikimų rezultatai.

Turnyro lentelė po keturių turų:

1. Anglija 102:65 6 tšk.
2. Airija 79:46 6
3. Velsas 85:73 6
4. Prancūzija 68:46 4
5. Italija 42:121 2
6. Škotija 63:88 0.

Penkto turo rungtynių laikas:

Kovo 21 d. 14.30 val. Italija – Velsas

Kovo 21 d. 16.30 val. Škotija – Airija

Kovo 21 d. 19.00 val. Anglija – Prancūzija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)