„Užjaučiu tuos, kurie visus metus ruošėsi būtent šiam renginiui. Turbūt kitais metais daugelis tikrai nebedalyvaus“, – tokie ir panašūs komentarai pilasi socialiniuose tinkluose po praėjusį šeštadienį vykusių „Vilnius Challenge“ varžybų.

Maždaug tūkstantis sporto mėgėjų iš keliolikos šalių, susiskirstę į dviejų žmonių komandas, savaitgalį negailėjo prakaito bėgdami, plaukdami, mindami dviratį, irkluodami, naviguodami, įveikdami įvairias kliūtis ir spręsdami jiems paruoštus galvosūkius.

Bet pasiekę finišą dalyviai savo rezultatų nesužinojo.

Tik pirmadienį ryte „Vilnius Challenge“ atsiprašė už techninius nesklandumus ir pranešė, kad rezultatų skaičiavimas užtruks. O vakare jau prisipažino, jog jokie apdovanojimai nebus išdalinti: paskelbti nugalėtojų neįmanoma, nes užfiksuoti pavyko ne visų dalyvių trasose sugaištą laiką.

Nepasitenkinimas buvo kilęs ir prieš metus, kuomet po finišo sporto entuziastai bergždžiai lūkuriavo apdovanojimų ceremonijos. Tik gerokai patampius jų kantrybę paskelbta, kad rezultatų skaičiavimas užtruks iki kitos dienos. Tačiau tąkart bent jau pavyko išsiaiškinti geriausiai pasirodžiusius dalyvius, nors ir vėliau nei planuota.

Ištikus dar vienam fiasko, deramų išvadų nepadarę organizatoriai skundų laviną bandė nukreipti į technologinius sprendimus įgyvendinusios bendrovės daržą.

„Nuoširdžiai atsiprašome visų „Vilnius Challenge“ dalyvių, tačiau šiais metais apdovanojimų nebus. Artimiausiu metu planuojame paskelbti apie 97 proc. dalyvių rezultatų: laikus ir surinktus taškus. Situacija tokia, kad pasirinkome partnerį, kuris nesugebėjo tinkamai suvaldyti patikėto rezultatų fiksavimo ir apdorojimo proceso“, – toks įrašas patalpintas varžybų rengėjų socialinio tinklo paskyroje.

DELFI susisiekus su „Vilnius Challenge“ įkūrėju Vyteniu Benečiu, pastarasis atsakomybės nesipurtė ir pripažino pačių organizatorių padarytas klaidas.

„Deja, rezultatų skaičiavimo problemos tampa liūdna mūsų tradicija. Merfio dėsnis mums veikia pakeltas kubu. Mūsų varžybose laikas fiksuojamas dalyviams pažymint specialias korteles kontroliniuose punktuose, paskui, apdorojus informaciją tam tikrais algoritmais, laikai perskaičiuojami, priskiriamos baudos ir panašiai, kol galiausiai gaunami galutiniai rezultatai. Šiemet naudojome naują sistemą, bet neapsižiūrėjome, kad dalis dalyvių turėjo seno tipo korteles. Aš, kaip laivo kapitonas, dėl to turiu prisiimti kaltę“, – kalbėjo V. Benetis.

Anot jo, užfiksuoti rezultatai bus paskelbti artimiausiu metu, esama vilties, kad pavyks išsiaiškinti ir trūkstamus duomenis, kurie leistų nustatyti varžybų nugalėtojus.

O jeigu ne?

„Prizai nugalėtojams – simboliniai: medaliai, unikalaus dizaino suvenyrai. Bus didžiulis nusivylimas, jei nesugebėsime jų įteikti nusipelniusiems žmonėms. Ir ne tik reputacijos krizė čia svarbi – norisi pagerbti tuos, kurie laimėjo“, – graužėsi V. Benetis.

Beje, „Vilnius Challenge“ starto mokesčiai, priklausomai nuo pasirinktos trasos sudėtingumo ir registravimosi laiko, sudarė nuo 36 iki 135 eurų.

„Jeigu kam nors kyla abejonių, kur tie pinigai dingsta, pasakysiu paprastai: sudėtingiausioje elito trasoje buvo nusileidimo virve nuo Spaudos rūmų rungtis. Vien ji mums kainavo 68 proc. pajamų, kurias surinkome iš šios kategorijos dalyvių. Ne tik kalafiorų kainos kyla, o organizatoriai privalo užtikrinti žmonių saugumą ir renginio kokybę“, – išaugusius mokesčius komentavo V. Benetis, pasak kurio, nepaisant ištikusių nesėkmių, ateityje multi-sporto renginys ir toliau bus organizuojamas.

„Vilnius Challenge“ varžybos sostinėje rengiamos nuo 2009 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)