Galėjo skrieti dar toliau

Daugiau nei 40 cm pagerintas asmeninis rekordas ir planetos čempionato medalis – toks D. Dzindzaletaitės šuolis į žvaigždes galėjo nustebinti daugelį dėmesio į nesėkmių persekiotą sportininkę anksčiau neatkreipusių lengvosios atletikos mėgėjų, bet tik ne pačią trišuolininkę.

Į Barselonoje (Ispanija) praėjusią savaitę vykusias 20-mečių pirmenybes lietuvė keliavo puoselėdama pačius aukščiausius tikslus.

„Važiavau nugalėti. Mintyse sau sakiau, kad tikrai tai galiu, žinojau, jog esu gerai pasiruošusi, o finalo išvakarėse nusiteikiau, kad nenušokusi 14 metrų iš sektoriaus neišeisiu“, – prisiminė D. Dzindzaletaitė.

Šiaulietė gavo tai, ko norėjo. Prieš išvyką į Barseloną jos geriausias asmeninis rezultatas buvo 13,73 m, o pirmenybių finale penktuoju bandymu sportininkė nuskriejo 14,17 m, pagerindama 2003 metais Virginijos Petkevičienės pasiektą Lietuvos rekordą (13,77 m).

Tiesa, džiaugsmą dėl įspūdingo skrydžio netrukus atskiedė nusivylimo kartėlis. Identišką rezultatą užfiksavo ir ispanė Ana Peleteiro, kuriai čempionės titulą garantavo geresnis antras sėkmingiausias bandymas: ispanės – 13,96 m, lietuvės – 13,73 m. Šeštuoju mėginimu D. Dzindzaletaitė dar turėjo galimybę išplėšti auksą, bet užmynė ant linijos.

Nors pati trišuolininkė tvirtino nesigraužanti dėl per plauką likusio tauriausio metalo apdovanojimo, jos treneris Juozas Tribė neslėpė, kad šiaulietė galėjo pasirodyti dar geriau.

„Net geriausias jos šuolis nebuvo visiškai sklandus – bijojau, kad Dovilė nesuvaldys kūno. Manau, optimaliai ji galėjo nušokti maždaug 14,40 m“, – teigė specialistas.

Pavėlavo 4 dienas

Barselonoje D. Dzindzaletaitė įvykdė olimpinį B normatyvą (14,10 m), tačiau atliko tai per vėlai – lengvaatlečių atranka į Londono žaidynes pasibaigė keturiomis dienomis anksčiau.

Tiesa, lietuvė apie olimpinį kelialapį nė negalvojo, nors jaučiasi pasirengusi konkuruoti su suaugusiais.

„Norėtųsi išvažiuoti į olimpiadą, bet ką padarysi. Mano olimpiada vyko Barselonoje. Dabar mano tikslas – stabiliai šokti toliau 14 metrų ir gerinti savo asmeninį rekordą. Esu dar labiau užsivedusi, noriu dar geresnių rezultatų. Stengsiuosi toliau džiuginti tautiečius ir ruošiuosi Rio de Žaneiro žaidynėms“, – kalbėjo lengvaatletė.

„Ateitis – pačios Dovilės rankose. Aš daug ką galiu planuoti, bet eiti sportininkės keliu teks pačiai Dovilei. Galiu pasakyti tik tiek, kad darbštumo jai netrūksta“, – pridūrė J. Tribė.

Užkariauja naujas rungtis

Būtent trenerį D. Dzindzaletaitė vadina viena svarbiausių savo sėkmės paslapčių. Pastaruosius trejus metus jauną sportininkę kamavo lemiamu metu kortas sujaukdavusios sveikatos problemos, bet trišuolio atstovų duetas rankų nenuleido ir dabar raško pirmuosius savo darbo vaisius.

Pagaliau aplankiusi sėkmė D. Dzindzaletaitei iškėlė dilemą: šiemet baigusi vidurinę mokyklą, atletė ruošiasi studijuoti kineziterapiją, tačiau nenori stoti į Kaune įsikūrusią Lietuvos kūno kultūros akademiją (LKKA) ir palikti Šiaulius bei savo trenerį.

Koks bebūtų sportininkės pasirinkimas, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) vadovai džiaugiasi augančiu nauju talentu, galinčiu užpildyti ilgus metus žiojėjusią spragą.

„Kas prieš dešimt metų būtų pasakęs, kad mūsų trišuolininkė lips ant nugalėtojų pakylos? Smagu, jog rungčių spektras vis labiau plečiasi. Manau, kad labai greitai Dovilė įsilies ir į suaugusiųjų rinktinę“, – vylėsi LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis.

Antradienį jis LLAF būstinėje Vilniuje D. Dzindzaletaitę ir kitus planetos jaunimo pirmenybių dalyvius iš Lietuvos pagerbė gėlių puokštėmis. Iš viso Barselonoje vykusiame čempionate startavo dešimt Lietuvos lengvaatlečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)